You Me At Six – Cavalier Youth

Tracklist:

1. Too Young To Feel This Old
2. Lived A Lie 
3. Fresh Start Fever 
4. Forgive and Forget
5. Room To Breathe
6. Win Some, Lose Some 
7. Cold Night 
8. Hope For The Best 
9. Love Me Like You Used To 
10. Be Who You Are
11. Carpe Diem 
12. Wild Ones

Műfaj: Pop-rock

Támpont: All Time Low, The Blackout, Canterbury

Hossz: 43:12

Megjelenés: 2014. január 26.

Kiadó: Virgin

Webcím: Ugrás a weboldalra

A hagyományos sorlemezekben utazó zenekaroknál általában mindig eljön az a korszak, mikor a korai szorgalmat felváltja a (szerintük) megérdemelt önelégültség, a vele járó önismétléssel és előző éveik jól bejáratott kliséiből pakolnak össze kiadványról kiadványra olyan dalokat, melyeket egy idő után már a kisujjukból ráznak ki. Vannak, akik erre egy idő után ráunnak/kinövik, vannak, akik simán ebbe „halnak bele”, de léteznek olyanok, akik a mai napig e munkamorál haszonélvezői. Természetesen hosszú távon az első a legcélravezetőbb.

Az elsősorban Kerrang! által protezsált brit You Me At Six lemezről lemezre lépkedett egyre inkább ingoványos talajra, melynek hatása végül a 2011-es Sinners Never Sleep című korongon csúcsosodott ki, körülbelül Josh Franceschi arcszőrzetének kinövésével egyidejűleg. Ott ugyanis még Oli Sykes és Winston McCall vendégeskedő üvöltései sem voltak képesek megóvni a fiatalokat a teljes ellaposodástól, ennek eredménye pedig egy három hallgatás után kifulladó fércmunka lett. Jól mutatja a zenekar kezdeti, már-már amatőr lelkesedését és kapkodó tendenciáját, hogy az ezt megelőző két stúdióalbumuk között alig telt el egy év, sokaknak ezért is tűnt olyan hatalmas szünetnek a most megjelent Cavalier Youth-ot megelőző (másoknál teljesen bevett és természetes) hároméves kimaradás.

Egy YMA6-féle pop-rock zenekar felé fölösleges olyan elvárásokat táplálni, hogy képesek lesznek a debütlemez, illetve az azt követő Hold Me Down frissességérzetét még egyszer visszaadni, ők akkor kiírták magukból a fiatalos csúcsslágereket, lesöpörték az All Time Low-t és előreláthatólag bebiztosították a megmaradásukat. A Cavalier Youth is pont erre elég. Megörvendezteti a tinédzsereket, kielégíti a médiát, elkussoltat pár kritikust. Win Some, Lose Some; Fresh Start Fever; Hope For The Best, maga nemében mind-mind épkézláb sláger, de az, hogy ezeket a nótákat három évig kotlotta most a zenekar mindössze annak tudható be, hogy valószínűleg a menedzsment (egyébként okosan) erre intette őket. Most ez hatékony, de hiába jóképű huszonhárom éves Josh Franceschi, a következő generáció hamarosan bekopoghat a próbatermük ajtaján. Cavalier Youth, mi? Hát nem ironikus? 5/10