Threat Signal – Under Reprisal

Tracklist:

01 Rational Eyes
02 As I Destruct
03 One Last Breath
04 Seeing Red
05 A New Beginning
06 Counter Balance
07 Inane
08 Now
09 Faceless
10 Haunting
11 When All Is Said And Done

Hossz: 47’07”

Kiadó: Nuclear Blast/ HMP

Webcím: Ugrás a weboldalra

Ha már megnézzük a kiadó nevét, már abból gondolhatjuk, hogy egy európai bandáról van szó, és ezt az állításunkat a zenéjük még jobban alá támasztja. És itt van az első meglepetés, ugyanis a srácok kanadaiak!

Mégis pofátlanul jól nyomják az európai típusú, melódikus death metal-t. A Rational Eyes érezhetően Fear Factory-sra sikerült, a második dal, az As I Destruct pedig még egy kis plusz goth-os hangulatot kapott a maga kis zongorás, szinfónikus levezetésével. Ezután a görcs áll a szívünkbe One Last Breath gyors, pörgős ütemének köszönhetően. Egy tipikus Soilwork-ös dal. Innentől nincs megállás, a lendület megmarad a lemez végéig.

Egy érdekes, ám hosszú jelzővel lehetne ezt az albumot illetni: a „levezetések albumának” lehetne nevezni, mert szinte minden dal nagyszerű levezetéssel rendelkezik (pl.: Inane, As I Destruct, Counter Balance). A New Beginning talán az album legfülbemászóbb dala az élénk gitárjátékával, de az utolsó harmada erősen hajazz a Killswitch Engage – End Of Hearthache c. dalának riffjére, mégsem lehet azt mondani, hogy ezért körmös kapnának Howard Jones-éktól.

A már említett Soilwork és Fear Factory mellett még Meshuggah és Pantera hatások érvényesülnek, többek közt a producernek, Christian Olde Wolbers-nek (Fear Factory) köszönhetően.

Szaggatott riffek, harmonikus gitárjátékok, hasító szólórészek, régimódi, európai jellegű trash elemek tarkítják, és az erőteljes üvöltések is megfelelő arányban vannak a tiszta énekkel. (Mondhatnánk rá, hogy tökéletes, de jól tudjuk, hogy olyan dolog nem létezik a világon.)

Érdemes beruházni rá, mert valószínűleg az év egyik kötelező szerzeménye lesz, és ott a helye a polcokon.

(Részlet a Rockinform Magazin 140. számából.)