The Great Deceiver – Life Is Wasted on the Living

Tracklist:

01 - Home To Oblivion
02 - Lifeline Lost
03 - Running With Scissors
04 - Big Radiating Nothing
05 - Annihilating Libertyv
06 - Life Transparent
07 - In The Wake Of Progress
08 - Myth Retired
09 - Small Town Ignorance
10 - Escapeplan Routed
11 - Discontent
12 - 21St Century Heartburn

Kiadó: Deathwish Inc.

Webcím: Ugrás a weboldalra

Nem feltétlenül illik letöltött lemezről írni, de ha már Bali Dávid barátom a Nuskull magazintól ellátott egy DVD-nyi zenével, és abból is az egyik nem került ki a hallójárataimból az elmúlt két és fél nap során, akkor miért is ne?

Zenei pályafutásom több meghatározó élménye közül kettő is kapcsolódik a The Great Deceiver-hez. Az egyik 2005. áprilisában történt, mikor is egy közös BTS, The Great Deceiver koncert után Szlovéniában a vérvörös fejű és szemű, alig beszédképes Tompa bájos vigyorral az arcán rángatott fel a földről, miután kellő alkohol elfogyasztása után beleborultam a szórakozóhely egyik asztala és pár szék közé. A másik ugyanezen év augusztusában történt, mikor is a megboldogult Kisfaludy utcai West Balkán területén Pándi Balázs barátom születésnapján megjelent Tompa egy pár középkorú, svéd tanárkollégával, akik közül a matektanár végig is hányta az estét. Igazából ennek semmi köze a lemezkritikához, de hamár The Great Deceiver, hamár Tompa Lindberg, ez kikívánkozott belőlem. A magamfajta lusta szemétláda úgysem ragad gyakran tollat (illetve ez esetben — ó az a digitális világ! — billentyűzetet), így fel is kell tölteni pár extra sorral eme nemes recenziót.

A The Great Deceiver mindig is közel állt szívemhez valamilyen oknál fogva, bár baráti köröm annyira nem szerette, ráadásul nem is nagyon ismert és elismert zenekar ez, Tompa Lindberg ide vagy oda, hiszen részben a Peaceville kiadó töketlenségei, részben a dobos problémák és a tagok elfoglaltsága miatt nem volt nagyon aktív a zenekar.

2007-et írunk és 3 év hallgatás után jöttek ki új albummal, remélhetőleg a Converge énekes Jacob Bannon vezette Deathwish Inc. kiadó ezúttal méltó partnere lesz a zenekarnak. A The Great Deceiver egy masszív zajfal és nem éppen a könnyen emészthető zenék táborát gazdagítja, korábbi lemezeiken túlnyomórészt a monoton középtempók, zajos gitárok és ugye a death metal egyik sikoly-, hörgés- és üvöltéskirályának védjegyszerű "éneke" vitte a prímet.

A Life Is Wasted on the Living cserében felgyorsult, a gitárok némileg dallamosabbak lettek, de az egész lemez egy olyan masszív, úthengerszerű gyűlölethalmaz, hogy az egyre inkább unalmassá váló, elcsépelt metal mezőny egyik legjobb idei lemezét köszönthetjük benne…

The Great Deceiver @ MySpace
Deathwish Inc.

A lemez itthon megrendelhető:
Lethal Conflict
3390 ft,
ráadásul a decemberi akció keretén belül postaköltséget sem kell ehónapban fizetned!