The Devil Wears Prada – Plagues

Tracklist:

1. Goats on a Boat
2. Number Three, Never Forget
3. HTML Rulez d00d
4. Hey John, What's Your Name Again?
5. Don't Dink and Drance
6. You Can't Spell Crap Without 'C' (feat. Craig Owens [Chiodos])
7. This Song is Called
8. Reptar, King of the Ozone
9. The Scorpion Deathlock
10. Nickels Is Money Too

Hossz: 37:50

Kiadó: Ferret Records

Webcím: Ugrás a weboldalra

A tavalyi év meglehetősen jól sikerült az ohioi The Devil Wears Prada csapatának. Nem csak hogy egy azonos című (mellesleg a nevüket innen lopó) bestseller könyv és egy film segített be nekik a debütáló lemezüknek, mostanában egyre divatosabbak a keresztény csapatok, kiskapuként szolgálva az erősen vallásos családokban nevelkedett kissrácok számára, akik eddig az ágy alatt tartották a Slayer cd-ket. A hirtelen jött sikeren felbuzdulva a srácok lenyomtak pár istenes bulit (bocsesz), majd visszazarándokoltak egy stúdióba, hogy felvegyék a Plaguest.

Ezt a 10 őrült, vérbeli metalcore nótát hallgatva nehezemre esik elképzelni a srácokat vasárnap délelőttönként a templomban. Roppant ügyesen vezetik a gyors, breakdownokkal tarkított káoszt a dallamosabb, szintivel kísért és roppant hangulatos részekbe, majd vissza. Igazad van, ezzel jópár más, főleg metalcore csapat büszkélkedhet, viszont jelen esetünkben mindegyik tag hoz valami egyedit, ami együtt igen különlegessé teszi a The Devil Wears Prada zenéjét. A két vokálos, Mike Hranica és Jeremy DePoyster ügyesen vegyítik a gonosz death metalosok hörgéseit a tiszta, dallamos énekkel, amikor pedig a kettőt egyszerre teszik, amolyan “rendszer a káoszban”-módra, az valami hihetetlenül hangulatos! A nagy mixelésbe a death / post-hc / trash vonalakról összelopkodott momentumokkal száll be a két gitáros, amit a szpesül effektekért felelős James Baney tesz néhol igen monumentálissá vagy még őrültebbé!

Az olyan számok, mint a közöségkedvenc HTML Rulez d00d, vagy a brutálisabb hangvételű Don’t Dink And Drance bizonyítják, hogy a srácok nem a szép szemeikkel gyűjtötték össze azt a 147 ezer Myspace barátot. Ajánlanék még több számot is, de sajnos ami a lemez egyik előnye, az a hátránya is. Nem volt igazán szükség arra, hogy írjanak egy-két lényegesen lassúbb / darálósabb számot, hisz egy tételen belül is sokszor váltanak. Ez persze rövidtávon igen hatásos, ám nem egy szám után gondolkoztam el azon, hogy miben is különbözött az előtte hallott x darabtól. Ez sajnos nem igazán tesz jót a lemeznek, egy kis odafigyeléssel azt hiszem, ki lehetett volna küszöbölni ezt a bakit.

Mindenesetre azért megszavazok neki egy 8/10-et, mert ez bizony tényleg jó kis lemez lett, még ha nem is rengeti meg a világot, 40 percnyi élvezettel szolgál minden metalcore arcnak. Ha minden igaz, idén télen eljönnek az öreg kontinensre is, így személyesen is megnézheted őket. Csak vigyázz a villázással!

Myspace: http://www.myspace.com/tdwp