Taking Back Sunday – Happiness Is

Tracklist:

1. Preface
2. Flicker, Fade
3. Stood A Chance
4. All The Way
5. Beat Up Car
6. It Takes More
7. They Don’t Have Any Friends
8. Better Homes And Gardens
9. Like You Do
10. We Were Younger Then
11. Nothing At All

Műfaj: emo/pop-punk/rock

Támpont: Brand New, Straylight Run, Saves the Day, The Movielife

Hossz: 40:58

Megjelenés: 2014 március 18.

Kiadó: Hopeless

Webcím: Ugrás a weboldalra

„A gyenge lemezeknek is meg van az az előnye, hogy levetkőztetik a zenekarról az elvárásokat, így legközelebb a semmiből könnyebb lesz nagyobbat dobbantani, de az általános törvényszerűség szerint ez nagyon ritka eshetőség.”

Ezen szavakkal összegezte, meglehetősen kiábrándulva Budai Benjámin kolléga a Long Island-i emo színtér egykori közönségkedvencének kétezer-tizenegyes visszatérését. A Taking Back Sunday akkor egyesítette újra erőit John Nolan és Shaun Cooper alapító tagokkal, azonban az ő puszta személyük egyáltalán nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy egy kifulladás felé evickélő zenekart helyes ösvényre tereljen. A címnélküli lemez többnyire izzadtságszagú dalok gyűjteménye lett.

Ezek tudatában nehéz lehet bárkinek, aki kicsit is érdekelt volt valaha a csapat munkásságában meghozni a kedvét ahhoz, hogy egy újabb esélyt adjon Adam Lazzarráéknak, holott a Happiness Is című vadiúj korong egy teljes mértékben szerethető hanganyag. Kényszeres magamutogatás és produkálni akarás helyett sokkal inkább érezhető a dalokon az örömzenélés, a kreatív gondolkodás, sőt a valódi húzónótákat (Flicker Fade, Beat Up Car) már alaposan bejáratták élőben az utóbbi hónapok során. Az eredeti felállás végre megtanult újra múltjához méltóan működni. Persze a fiatalos lendület és a velejáró csapongó érzelmesség melyből rövid idő alatt a legtöbb mainstreamebb emo zenekar kifogyott itt sem éled újjá, ezek a fiúk nem egymás húgát kefélő kertvárosi hülyegyerekek már, hanem negyven felé közeledő férfiak, kiknek kezében még mindig nem röhejes az elektromos gitár.

A Louder Now című koronghoz köthető „elpoprockosodás” kétezer-tizennégyre már inkább a jó rockhimnuszok írásába ívelt át. Hálistennek a Thirty Seconds to Mars legutóbbi rossz lemeze úgy látszik elvette a kedvüket attól, hogy megint túlzásba vigyék „who-oh”-zást, helyette vannak itt olyan szerzemények, mint a Like You Do, amit akár a The Gaslight Anthem is simán játszhatna, a Nothing At All szinte a Brand New The Devil and God-ját idézi, az intró Preface-ben pedig maga a megkerülhetetlen Kanye West nyávog (nem). A legtöbb energia, utalás, nosztalgiafaktor viszont egyértelműen a They Don’t Have Any Friends című nótában lakozik, melyet leginkább az előző lemez bivaly El Paso-ja és a Tell All Your Friends fúziójaként lehetne körülírni. Lazzarra és Nolan utánozhatatlan, védjegyszerű együtténeklései is ebben a számban csúcsosodnak ki.

Kifejezetten meglepő lehet ezen szavakat olvasni azoknak, akik kezdtek lemondani, netalántán már lemondtak a zenekarról, viszont a Happiness Is tényleg a legkiemelkedőbb dolog ami kétezerhat óta a Taking Back Sunday boszorkánykonyhájából kikerült. Egykori rajongóknak kötelező anyag ez a jól megírt, potens rocklemez. 7/10