Replika – Igazi Kép

Tracklist:

-

Hossz: ??

Kiadó: Edge Records

Webcím: Ugrás a weboldalra

10 éves a Replika! Ezúton is szeretnénk Boldog Születésnapot kívánni! Ebből az alkalomból egy CD-DVD-ből álló csomagot adtak ki Csatóék. Az zenei formátumos korong a zenekar fennállásának 15 legjobb dalát tartalmazó anyaga van rajta, ami két koncerten — Pesten a Wigwam-ban és Debrecenben a Lovardában- lett rögzítve.

A körülbelül 110 perces képi formátumú korongon már csak a debreceni buli található, mindenféle előkészülettel és szülinapi tortával egyetemben.
A koncert mellett kisfilmeket láthatunk az olaszországi turnéról, egy rádió riportra is elkísérjük őket, de az abszolút kedvenc, amikor Gergővel az élen beszabadulnak tetoválószalonba. Belkukkantunk a Durva Élet stúdiómunkálataiba, ahol részesei lehetünk Csató spagetti-kurájának, és megtudhatjuk, hogy mit is vásároltak abból a pénzből, amit automatából vettek fel. Kicsit hiányoltam, hogy mind a két húros hangszer mellett Gergő dobolásának felvételéről nem mutattak részleteket. Az Egyedül Nincs Esély videóklip werkfilmjéből kiindulva biztosan nem lehetett egyszerű esett! Emellett van rajta három interjú is, amiben szerepel mind a három felállás. Szó esik megalakulásról, feloszlásról, különböző okokról, és közös szemléletekről.

Nagyon igényes menüt csináltak hozzá, jó munkát végzett a Pixel Film, ezt még a DVD végén összeállított videó antológia is alátámasztja, és hogy még fokozzák a fokozhatót, még egy 49 képből álló fotógalériát is felnyomtak. (Nemigazán értem miért nem lehetett 50-re kikerekíteni…)

(Még) eddig nem volt lehetőségem megismerni a zenekart, de ezután az anyag után mégis olyan érzés kerített a hatalmába, mintha már évek óta jó haverok lennénk. Körülbelül erre számíthat mindenki, aki beleinvesztál ebbe a dupla korongos műalkotásba. Zárszóként csak annyit mondok: „Metáál! Pusztuláás! Trash, Speed, Death!”

(Részlet a Rockinform Magazin 141. számából.)