My Own Grave – Unholy (EP)

Tracklist:

01. Buried (2:55)
02. Above The Weak (2:27)
03. Beneath Dark Waves (3:41)
04. God Forbid (3:11)
05. Cross After Cross (4:10)

Hossz: 16:25

Kiadó: Pulverised Records

Webcím: Ugrás a weboldalra

A svéd My Own Grave rögökkel teli úton haladva lassan vonszolja pestis és lepra nyomorította szekerét. A Sundsvall-i srácok 2001-ben indultak, termékenyen bár nem túl sok vizet kavarva adagolták évente a demóikat (közben frontember cserén is átestek), de lankadatlanul törtettek előre, míg aztán 2006-ban végre kijött egy teljes értékű nagy lemez Unleash címmel, majd pedig egy évvel rá a folytatás… az Unholy kislemez, melyről most olvasol.


Nem csak az EP címe, de az amúgy nagyon igényesen tálalt (Jörn Joghans művészi munkája) borítója se éppen a bigottan hívőknek való. Amit belül rejt zeneileg… nos az sem igazán. A My Own Grave zenéje elsősorban melodikus thrash-death volt, amiből lassanként kezd kialudni a thrash metál szikra, maradt helyette a durva, pontos, és energikus death metál, mely mindennek ellenére könnyen emészthető. 5 dallal vázolják, az esetleges 2008-as lemezük előmeneteleit, s meg kell, hogy mondjam, fogunk még velük találkozni a közeljövőben. A zene amúgy a tipikus svéd death metál vonal, pár modern megoldással és gyilkos thrash riffel, erős vokállal, csépelő pergővel és gyilkos kétlábdobbal, néhol feltűnik egy-egy old school death metál téma is, ám ami tagadhatatlan, hogy átissza egy súlyos melodikus massza, melyből egész kellemes eszenciát sajtolnak ki a svéd srácok. Nekem speciál a nagylemezük sokkal jobban tetszett, de nem állíthatom, hogy netán nem jó irányba indultak el. Egyszerűen tapogatóznak, ami hihetetlenek tűnik ilyen biztos és masszív zene hallatán, de aki ismeri munkásságuk tudja milyenek a hullámvölgyeik és a vergődő múltjuk.

Bárkinek ajánlott, aki kedveli a svéd death metál vonalat, keserű dallamokkal átitatva, hörgéssel és precíz játékkal közreadva (sok ilyen banda van, és a hatások is érződnek, de inkább kihagynám a hosszú listát).

89%

My Own Grave @ MySpace