Mindig van mire pipának lenni! – a júliusi koncert előtt megmondjuk milyen az új Anti-Flag, jó?

Tracklist:

1)Fabled World
2)The Great Divide
3)Brandenburg Gate (benne Tim Armstonggal)
4)Sky Is Falling
5)Walk Away
6)Song For Your Enemy
7)Set Yourself On Fire
8)All of The Poison, All of The Pain
9)Break Something
10)Without End
11)Believer
12)To Hell With Boredom
13)Low Expectations
14)The Debate Is Over 

Műfaj: punk rock

Támpont: Rancid, Authority Zero, Pennywise, Bad Religion

Hossz: 40:32

Megjelenés: 2015. május 26.

Kiadó: Spinefarm Records

Webcím: Ugrás a weboldalra

Erről az Anti-Flag nevű bagázsról azt érdemes tudni, hogy ők úgy lettek, vagy mondjuk úgy inkább, hogy maradtak egy nagyon jó fej felvilágosult punkzenekar, hogy közben nem vetették magukat alá az érelmeszesedett rádiórocknak (lásd Rise Against), valamint úgy viselnek mondanivalójukkal önmagából teljesen kifordító konformista egyeningeket, vagy kvázi nyakkendőt, hogy az épp ne legyen tökéletesen pozőr, vagy tök színpadias (lásd Green Day). Emellett megtanultak egész összefüggő és értelmes gondolatokat közvetíteni élőben, a hatalmas családias hangulatú koncertélmények javára, amik a kezdetektől fogva a zenekar legtámadhatatlanabb tulajdonságai közé tartoztak. De mi a helyzet a lemezek terén?

TcPTo6OElképesztő kemény leírni, de az Anti-Flagnek ez az American Spring névre hallgató lemeze már sorban a tízedik, ráadásul úgy, hogy egyiket sem az összecsapott tizenöt perces játékidő jellemezte. Nagy átlagban a korongok mindig is 30 és 40 perc között mozogtak, amik egy punklalbumnál a legnagyobb dózisnak tekinthetők, pedig a kiadókkal is gyakran akasztották ők össze a bajszukat. Talán ez a töménység is okozta azt a mindig fennálló, de egyedinek abszolút nem nevezhető problémát, hogy a csapat lemezenként csont nélkül hozott általában két, három, négy igazán átütő, fogós tételt, a többi nóta pedig ezeknek a kistesói voltak. Előbbiekből viszont tény, hogy évről évre a banda olyan masszív és végig mozgósító setlisteket képes összepakolni, hogy az is elkezd átszellemülten köpködve öklözni a levegőbe, aki csak éppenséggel az ő fellépésükre tévedt egy fesztiválon spiccesen.

 

Ettől a tízedik(!!!) korongtól sem kell nyakatekert fordulatot várni, semmilyen téren, itt van a Fabled World (klipjében benne az emlékezetes Szigetes bulival), a Sky Is Falling, vagy a tetovált fejű rosszarcú Tim Armstronggal kiegészült Brandenburg Gate, amik már most slágerek a maguk nemében. Ezeken kívül, ha meg kéne tippelnem, hogy mikkel van még egészen nagy esélyük villantani élőben a Break Somethingot, esetleg az All Of The Poison, All Of The Pain-t, illetve egy másfél perces baráti kiállásra a The Great Divide-ot javasolnám a felhozatalba. A mondanivalóba ismét nem lehet belekötni, a globalizációkritika és társai sajnos, nem sajnos bizony folyamatosan aktuális problémák, azok is maradnak még egy ideig, nem vitás, szóval Anti-Flagéknek van miből táplálkozni, és mi ellen felszólalni nagyon helyesen és szimpatikusan. Legközelebb élőben őket a szabadtéri Budapest Park színpadán láthatjátok majd az eszeveszett partygépezet, Skindred zenekar oldalán, júli 19.-én. Ott kell lenni!

5/10