Lostprophets – Liberation Transmission

Tracklist:

1. Everyday Combat
2. Town Called Hypocrisy
3. New Transmission
4. Rooftops (A Liberation Broadcast)
5. Can't Stop, Gotta Date With Hate
6. Can't Catch Tomorrow (Good Shoes Won't Save You This Time)
7. Everybody's Screaming!!!
8. Broken Hearts, Torn Up Letters and the Story of a Lonely Girl
9. 4:AM Forever
10. For All These Times Kid, For All These Times
11. Heaven For The Weather, Hell For The Company
12. Always All Ways (Apologies, Glances and Messed Up Chances)

Hossz: 48:48

Kiadó: Columbia

Webcím: Ugrás a weboldalra

A wales-i Lostprophets egy mocskosul trendfüggő banda, akik valószínűleg kötelességüknek érzik, hogy imidzsben a lehető legaktuálisabbak legyenek.

Így fordulhatott elő, hogy olyan mintha az előző, Start Something c. lemezükön játszó tüsihajú farmeres srácok helyett identitászavaros köcsögök jöttek volna a zenekarba. Ehhez hozzájárul az előző lemez szemetgyönyörködtető dizájnja helyett érkező vöröscsillagos, egyszerű, de mégis markáns motívumokat felvonultató, csúnya szóval mondva emós, tök jellegtelen valami. Úgy látszik a srácok rájöttek hogy az Avanged Sevenfold már menőbb mint a Linkin Park. Azért ha valaki ennyire arctalanul be akar futni az elég unszimpatikus. Pláne annak a tudtában, hogy azért a Start Something meglepő módon nem hozta meg az elvárható sikert.

Az első sokk után félvén elkezdtem hallgatni a Liberation Transmission-t, és lám, azért kellemeset csalódni is lehet: a Losprophets semmivel sem lett emobb, mint az előző lemezen volt, viszont itt már nyoma sincsen a régen amúgy tök feleslegesen jelen lévő keménykedésnek, lévén baromira nem ment nekik, kifejezetten idegesítő volt a tény, hogy a csapat amelyik meg tudja írni a Last Train Home c. megaslágert, az képes kiszarni egy We Are Godzilla, You Are Japan szintű felesleges töketlenkedést.

Na itt ilyen nincsen, gyakorlatilag minden szám sláger – sőt, úgy látszik a kiadónak, vagy a Lostprophets-nek van érzéke a kislemezválasztáshoz is, mert a Rooftops (A Liberation Broadcast) még ebből a mezőnyből is ki képes emelkedni. Egy olyan szám ,amit már a második hallgatásra kívülről tud a hallgató, és amit meg lehet hallgatni egymás után sokszor is, mert annyira jó.

De az egész Liberation Transmission lemezről elmondható: azonnal emészhető, felfogható, semmi felesleges extrát nem tartalmazó, még hosszban is stimmelős darab, amelyről szinte minden szám sikervárományos lehetne.

Hallatszik hogy minden egyes másodperc át van gondolva, hogy a lehető legpofátlanabb módon fogyasztóbarátabbá varázsolják a 3. lemezt, és megkapják végre a hőn áhított sztárolást. Nos erre minden esély megvan, mert a Lostprophets 2006-ra végre beérett, ha valaki egy rögtön megérthető, semmi gondolkodást nem igénylő modern rockos poplemezt akar hallani, annak meleg szívvel ajánlom.

De a lemez legnagyobb előnye (a töménytelen mennyiségű toplistákra kívánkozó dal) egyben a hátránya is: Pár napos állandó hallgatás után eléggé unalmassá tud válni a Liberation Transmission, mert iszonyat módon felszínes. Kicsit olyan mint a McDonald’s-os kaja: az első néhány ocsmány, mindenfajta E betűvel felturbózott hamburgereket igazi rajongással lehet kétpofára zabálni, aztán egyszer csak azon vesszük észre magunkat hogy kihánytuk a cuccost.

De mint már mondtam, pont ettől jó is.