Lacuna Coil – Karmacode

Tracklist:

01. Fragile
02. To The Edge
03. Our Truth
04. Within Me
05. Devoted
06. You Create
07. What I See
08. Fragments Of Faith
09. Closer
10. In Visible Light
11. The Game
12. Without Fear
13. Enjoy The Silence

Hossz: 47:27

Kiadó: Century Media

Webcím: Ugrás a weboldalra

Az olasz goth numetál csapat a jó promóciónak és az énekesnő formás melleinek köszönhetően már világszerte ismert. Miután előző lemezeikkel csak Európában voltak ismertek, a 2004-es Ozzfest után már a nagy víz másik oldalán is ismeretté váltak. Ezek után a Lacuna Coil (aminek jelentése üres spirál) olyan bandákkal nyomta egy színpadon, mint az Anthrax, Opeth, P.O.D. vagy a Type O Negative. No de a rögtönzött töri óra után ugorjunk a lényegi részre.

Mint már mondtam, a banda új lemeze nagyjából a régi numetál sablonnak felel meg – így nagy gitárszólókat és egyedi témákat ne várjunk tőle -, azonban ráaggatjuk a goth jelzőt is, mert miért ne. A banda élén álló Cristina Scabbia nem csak testi adottságaival hívja fel magára a figyelmet – egyedi hangját remekül használja, egyedi ízt kölcsönözve a számoknak.

A számok hangzása rendben van, látszik, hogy melóztak vele. Azonban valami hiányzik. Talán a túlságosan sablonos zene az, vagy az igazi lendület hiánya amit a fent említett goth hangulatnak tudhatuk be. Persze miután a drága Nightwishünk feloszlott, a Lacuna Coil boldogan tölti be az űrt a hoppon maradt rajongók megüresedett szívében.

Első meghallgatásra bevallom, nagyon nem jött be a lemez, hiszen Cristina énekén kívül (ami valljuk be, tényleg ott van a szeren) nem sok érdemlegeset találtam rajta. Az agyonjátszott klipes nóta, az Our Truthon kívül nincs igazán olyan nóta, amire felkapnád a fejed. A kettévágott You Create / What I See páros tán még említésre méltó, előbbi egy igen hangulatos intro Cristina énekével és némi zenei aláfestéssel ami átcsap egy igen hallgatható nótába.

Ezen kívül ismerős lehet az Enjoy The Silence szám címe. Igen, ez egy Depeche Mode feldolgozás, ami szerintem baromira lemaradhatott volna a lemez végéről mert egyrészt pocsék feldolgozás másrészt pedig zárótételnek baromi rossz választás volt. No mindegy, nem emiatt nem fogjuk elővenni a lemezt unalmas óráinkban.

Letöltöd / megveszed, meghallgatod, és elfelejted. Ez a Karmacode. Majd legközelebb.

Végeredmény: 6/10
, de csak mert bejön az énekesnő.

Utóiratként idebiggyeszteném, hogy aki bele akar hallgatni a lemezbe vagy mindenféle letölthető nyalánkságokra pályázik, az kattanjon ide.