GuilThee – The Three Knot Lane

Tracklist:01 – Melt Into Sternum (4:37)
02 – Candid Debauch (3:51)

Hossz: 08:28

Kiadó: Szerzői kiadás

Webcím: Ugrás a weboldalra

A 2006 júliusában alakult veszprémi zenekar korábbi demójáról, a The Ghost Of Denying-ról, — mely szabadon letölthető honlapjukról, akárcsak jelen cikk tárgya –, már olvashattatok oldalunkon, (ha fel szeretnéd frissíteni a memóriád, kattints ide), ám azóta alapos, mondhatni gyökeres változások mentek végbe személyi, és zenei téren egyaránt. Jelenleg csak Tóth Gábor dobos (ő felel a szintetizátortémákért is) az egyetlen stabil pont a zenekarban, sajnos e kétszámos anyag elkészítése, s felvétele után kilépett Nagy Gergő énekes és artwork-kiagyaló, valamint Márton Péter gitáros / basszer is.


Az új tagok keresése folyamatban van (a honlapjukon, a hírek szekcióban bíztató fejlemények láttak napvilágot!), addig is vegyük górcső alá e két új dalt. Az már első hallásra megállapítható, hogy a korábbi demón jelen lévő modernebb felhangok, szaggatások, valamint kiállások teljesen eltűntek, és a ritmikusra vett rekedtesen kiabáló ének sincs sehol. Az itt hallható két dal majdnem teljesen death-be hajló, és sokkal old-schoolabb a korábban hallhatott style-hoz képest, továbbá örvendetes tény, hogy a megszólalást tekintve sikerült egy öles lépést tenniük előre, bár arányok terén még mindig nem az igazi, azért bőven hallgatható a végeredmény (a felvétel egy zenei portálnál nyert pénzösszeget beváltva a budapesti Citysound-ban zajlott, ám az anyag keverését a stúdió huzavonája miatt végül házilag kellett megoldaniuk).
A Melt Into Sternum szintetizátortémáiról egyértelműen beugrott a floridai ős Nocturnus neve, egyébként egyszerűbb dalszerkezetre fektetett húzós, direktebb, s lehangolt groovy gitártéma képezi a szám alapját kis Gorefest, illetve helyenként The Cleansing albumos Catastrophic utóízzel keveredve, maga a szám többségében komótosan cammog előre, de Gábor a duplázóra is rá-rálép. 2:30-nál egy elborult, (a hippokratészi esküből átemelt) szövegfoszlányokkal áztatott szintis leállást is belefűztek, a zárásban pedig ismét igavonóként húz előre a tétel, a riffek végén kis csavarással. A Candid Debauch már kissé árnyaltabb megfogalmazású; lendületesebben robog előre gonosz hörgéssel, egy elég jó kis megtekert riffel, a gyorsabb részekről a Benediction neve merült fel bennem, azonban feltűnik egy dallamosabb kiállás is, rekedtes szövegmondással kísérve. Itt a kísérletezőbb death metalos felhangok jönnek elő, de ez a dallamosabb rész nem a legjobban sikerült pillanat, az ilyen ötletekhez erősebb torok lenne szükséges, mert amúgy az ötlet jó.

Remélem stabilizálódik a felállás, és Gábor megtalálja a megfelelő embereket tervei megvalósításához, mert ez a két tétel bíztató képet mutat, kisebb hibái ellenére is jól hallgatható, kerek dalokat sikerült alkotniuk; a kitartás megvan, ötletek is, szimpatikusak is; úgyhogy én kíváncsian várom a folytatást.

Myspace
Hivatalos honlap
Wiki