Goryptic – From Blast To Collapse

Tracklist:


01. Stupid Spoiled Whores (3:16)
02. Circle Pit (4:11)
03. Malformed Pig Fetus (3:21)
04. Ill-Treated (2:34)
05. Visceral Hate (2:32)
06. Internal Conflict (3:08)
07. Stacking Stillborn (3:02)
08. Eight Shitty Hours & a Happy S. (3:50)
09. Bloody Ophiuchus (3:24)
10. Condemned To The Stake (3:48)
11. Malformed Pig Fetus (remixed by Zardonic) (6:47)

Hossz: 39:53

Kiadó: Szerzői kiadás

Webcím: Ugrás a weboldalra

A francia Goryptic nevéből nem nehéz rájönni, ez bizony death metál, a banda valójában 98-ban alakult Heresy néven, majd nevet változtattak 2005-ben, gondolom abból az okból kifolyólag, hogy több ilyen nevű banda is létezik. A valencienne-i srácok sok újítást nem hoznak, technikás death metál, súlyos őrléssel, lassú és gyors témák váltakozásával. Egy demót és egy EP-t raktak le eddig az új névvel, majd ez év márciusában kijött az első nagylemez, melyről most olvasol.


Túlbonyolítani nem kell a dolgot, mint már a bevezetőben is leírtam, technikás, ügyes kis muzsika, a szövegvilág is a már jól megszokott halál és az alvadó vér, lakandó életösztönök különböző aspektusait járja körbe. A hangzás ütős, a külalak, pedig a csontok és a fásult bőr szép összhatását tükrözi. Érdekességet igazából csak a záró nóta tartogat, több extrém death metál bandára is jellemző ez a remix megoldás, mely nem csak jó ötlet, hanem azt is megmutatja mennyire vannak összerakva a dalok, s milyen szinten alakíthatóak át elektronikus ízekkel bolondítva, ez esetben dnb. Amúgy pedig zeneileg valahol az újkori Cannibal Corpse és a Fleshless között mozog, akadnak dallamos és súlyos témák, néhol belassul és ilyenkor érezni igazán az őrlést – picit Morbid Angel szerű, de alapvetően gyors és intenzív zene mely masszívan rezgeti meg a hallójáratainkat, az egyetlen igazán nagy hátránya, hogy a profi technikai tudás mellett semmi újítást nem hoznak, csak kiszolgálják, a death-grind scenét.


Egy szó, mint száz, a műfaj szerelmeseinek ez a korong is elfér a többi között, sőt! Aki egy kicsit is rá van kattanva a francia death metál dolgokra, annak egyenesen kötelező a beszerzése!

87%

Goryptic @ MySpace