Flood Has Come – Rom 2:3

Tracklist:

1. Intro (1:08)
2. Three Points what Gimme the L (3:58)
3. Instruone (0:54)
4. Pair-O-Dice (4:15)
5. Instrutwo (1:05)
6. Built to Fury (3:30)
7. Paean into the Vein (1:48)
8. And They will Call Us Murderer (3:53)
9. Outro (2:07)

Hossz: 22:38

Kiadó: Henceforth Records

Webcím: Ugrás a weboldalra

Az elmúlt egy év során sok változáson átesett Flood Has Come eddigi legszilárdabb felállásával érkezett el az első lényeges mérföldkőnek tűnő anyag kiadásához. A 2007 januárjában Reign of Rain néven induló csapat tagcserék közepette szerzett hírnevet koncertek hosszú sorával; idén már a környező országok kisebb klubjaiban is felléphettek a Penalty Kick társaságában.

Jóllehet egy, a korai szerzeményeket összegző demo már elkészült, az új tagok új hatásokat, stíluselemeket is hoztak magukkal, így ésszerűbb lépésnek tűnt új dalok írása, és azoknak színvonalasabb körülmények között való rögzítése. A kezdeti metal-hardcore hangzásvilág után a deathcore hullám jegyében születtek az új felvételek.

A Rom 2:3 kilenc felvételt tartalmaz, amelyek közül négy teljes értékű nóta, ezeket egészíti ki egy intro, outro, valamint két instrumentális átvezetés is, amelyek színesebbé teszik az összképet. A Flood Has Come zenéjében a fentebb említett műfaj sajátosságai a legfontosabb tényezők, ezek kitűnően teljesülnek is, elborult darálás végig, lehengerlő előadásmód (íme a bizonyíték arra, hogy milyen találó a zenekar neve), a tagok között jól érezhetően fennálló harmóniában. Nagy a hangsúly a lábdobon, amely szinte végig pörög kegyetlen sebességgel, valamint a technikás gitárjátékon, amely a banda két gitárosának együttes működéséből kifolyólag jóval összetettebb: mind az erőteljes riffek, mind a bonyolult dallamok markáns elemek, előbbi folyamatossága hangsúlyozza az utóbbi változatosságát.

A négy dal közül a Paean into the Vein címűt érdemes kiemelni: a kreatív megoldásokban bővelkedő rövid szerzemény a korong egyik legjobb pontja. A horror műfaját idéző, kiegészítő elemek rengeteget emelnek a zene hangulatán.

Talán a legfőbb hiba, hogy a javarészt egyforma vokálok az egész lemezt egysíkúvá teszik, emellett szinte végig érthetetlen a szöveg, ami bizonyos szintig műfaji sajátosság, de sajnos többszöri végighallgatás után is csak egy-két szót értettem ki elvétve.

A némi biblikus színezettel felruházott kislemez a Flood Has Come „ars poeticájának” formába öntése, jól irányzott debütálása, amely talán a koncertek dinamikus előadásmódját nem adja vissza teljes egészében, de mindenképpen fontos állomása a csapat munkásságának, a folyamatos előrehaladás első kézzelfogható gyümölcse.

8/10

Myspace