Far-less – A Toast To Bad Taste

Tracklist:

01 - Toast Intro
02 - A Toast To Bad Taste
03 - I Hope That We Swim (Oceans)
04 - A Thin Line
05 - Devil Segue
06 - Devil Without A Clue
07 - It's Not Me, It's You
08 - Gentlemen Segue
09 - Gentlemen (Go To Sleep)
10 - Keep, Keep
11 - So Glad Intro
12 - So Glad
13 - Surprise Funeral (For The Charmed)
14 - To Live
15 - Forever And A Day
16 - I Gave In

Hossz: 50:30

Kiadó: Tooth & Nail Records

Webcím: Ugrás a weboldalra

Hölgyeim és uraim, üdvözlöm Önöket a Nuskull Restaurantban! Kérem foglaljanak helyet, és hadd ajánljam szíves figyelmükbe Mösziő Far-Less legújabb specialitását! A mester úr ezúttal a könnyebb fogyaszthatóságot figyelembe véve kevés hardcoret (egy egzotikus, keménymagos fűszer) csempészett a ma esti specialitásunkba, ám biztosíthatom Önöket, ez nem befolyásolja a vacsora minőségét!

Javasolhatnám esetleg előételek a pörgősebb, a régi Far-lesst idéző A Toast To Bad Taste című darabot! Remek dallamaival és a fület gyönyörködtető refrén garantáltan meghozza a kedvét egy kiadós vacsorához! Ezután egy kissé komolyabb hasi edzésprogram következik, olyan tételekkel, mint a dallamosabb, ballada jellegű Devil Without A Clue, vagy az egyből betaláló, slágeres, rockosabb It’s Not Me, It’s You, amit bátran kihoznék kislemezként is, illetve a romantikus, lassú tempójú Gentlemen (Go To Sleep). Köretként ajánlanám a Keep, Keep című számot, amely pörgősebb taktusaival garantáltan jól fog esni a kis pihenő után! Ezek után már csak könnyed darabok várnak fogyasztásra, például a Muse-hatású, melankólikus, néhol talán túl lassú So Glad, az egyszerű, szomorú ám mégis gyönyörű Forever And A Day. És ami a legjobb: a kiadós vacsora befejezés után nem fekszi meg a kedves vendég gyomrát, és szinte követeli a repetát!

Szóval. Új lemezt készített az immáron Elizabeth Pina kisasszonnyal kiegészült virginiai Far-less! A nagyobb imertséget hozó Turn To The Bright EP-n és a zseniálisra sikeredett Everyone Is Out To Get Us-on igen kellemes hardcore hatásokkal vegyített rock muzsikát játszottak, ám a harmadik nagylemezen ezek sajnos hiányoznak. A Toast To Bad Taste egy ízig-vérig rocklemez, Muse és Foo Fighters rajongók előnyben.

A brigád védjegyévé vált hardcore hatások lehagyását nem igazán tudom hová tenni, hisz rengeteg rajongó pont ebbe az egyvelegbe szeretett bele. Mondom ezt úgy, hogy a lemez igen könnyen megszerethető, hihetetlenül fülbemászó és slágeres lett, igaz, kevesebb egyediséget is mutat fel, mint elődei. A lemez szerkezetileg hibátlan, változatosan váltják és kiegészítik egymást a számok hangulatai, nagybetűs Dallamai, amiket kan létedre is bátran énekelhetsz koncerteken!

Mindenkinek csak ajánlani tudom a Far-less legújabb nagylemezét. Apróbb hibái és a stílusváltás ellenére is egy hihetetlenül szeretnivaló és emlékezetes lemezt kaptok, amit évek múlva is fáradhatatlanul dúdolni fogsz üres perceidben! REPETÁT!

8/10