Six Reasons to Kill – Lemez, kedvencek, satöbbi.

Ezt az interjút már egy jó ideje megcsináltam, ezért természetesen vannak benne aktualitását vesztett dolgok, de azért csak illik nyilvánosságra hozni. Sajnos fogalmam sincs hogy ki válaszolt a csapatból, erről elfelejtettek tájékoztatni — de végülis mindegy.

Tehát lássuk a német hardcore srácokat, akik metalt nyomnak.

Nsk: A Reborn c. új albumotok pár hónapja jelent meg. Milyen a fogadtatás?

SRTK: A legtöbb helyről nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Meg vagyunk elégedve a reakciókkal. Különösen a melodikusabb dalainkról vannak jó véleménnyel. Szép dolog hogy biztossá teszenk minket hogy jó úton járunk.

Nsk: Őszintén szólva nem ismerem az előző albumotokat. Nagyjából mi a különbség köztük?

SRTK: A legfontosabb különbség, hogy a Reborn jóval dallamosabb. A Kiss the Demon c. albumunkon jóval több kompromisszummentes death metal hallható, a Reborn-on több a dallam, és inkább a thrash metal-hoz közelít. Másrészt pedig a Reborn egy kép az aktuális állapotunkról. A dalok felét kevesebb mint 3 hónap alatt írtuk. Az új felállás miatt energikusabbak, és spontánabbak lettünk. Az új lemezen hallhatod a legmelodikusabb, de a legdurvább dalainkat is.

Nsk: Hogy definiálnád a stílusotokat? Mindenki metalcore-nak titulál benneteket, de én igazából nem hallok hardcore hatásokat…

SRTK: A Six Reasons to Kill-ben mindenkinek hardcore háttere van. Úgy mondanám hogy hardcore arcok metalt játszanak. Nem tudom miért mondják ránk az emberek hogy metalcore. Talán azért mert hardcore kiadónál vagyunk, hardcore hátterünk van, és többet mozgunk hardcore körökben, mint metal körökben. De ha meg kéne mondanom mit játszunk, egyértelműen metal-t mondanék.

Nsk: Hogy találtátok meg a Bastarized Recordings-ot?

SRTK: Egyszerű volt, mert Marco (a gitáros) csinálja a kiadót, és mivel nem kaptunk jobb ajánlatot, kiadtuk a „saját” cégünknél. Ez volt a legelfogadhatóbb megoldást, és mondhatom hogy nagyon elégedettek vagyunk a kiadó munkájával. Jól szervezik a kapcsolatokat az egyéb kiadókkal, ezért lehetséges hogy az USA-ban és Japánban is beszerezhető a cd-nk. Ez jóval több mint amiről álmodhattunk egyáltalán.

Nsk: Ki adja ki a tiszta énekhangokat az albumon? Miért nem használjátok többet ezt?

SRTK: Az összes ének az „ordibátorunktól”, Christian-tól származik. Nem tudom pnotosan miért nem használunk több tiszta hangot. Talán a következő albumon. Majd meglátjuk.

Nsk: Szoros kapcsolatot ápoltok a Deadlock-al, akik köztudodtan straight edge-ek. Mit gondoltok az sXe-ről?

SRTK: Régebben páran sXe-k voltunk, de manapság már nem fontos nekünk. Szerintem egy személyes döntés hogy ki hogy éli az életét, és én nagyon tisztelem ezt az életformát, de nem az én világom. Mindannyian elég idősek vagyunk hozzá hogy intelligensen éljünk az alkohollal és a cigarettával, szóval nincs gondunk drogokkal meg hasonló szarokkal, ezért ez OK nekünk.

Nsk: Turnéztok a Burning Skies-al, de csak Nyugat Európában. Miért ne mjöttök keletebbre is?

SRTK: Játszottunk Csehországban és Szlovéniában is. Nem tudom megmnodani miért nem játszottunk Magyarországon. Csak annyit mondhatok hogy nincs oka hogy miért nem játszottunk ott a múltban. Az ok amiért nem játszunk több városban keleten talán az, hogy nem igazán voltak klubbok amiket érdekelte vonla hogy játszunk ott. De szeritnem fogunk ott játszani a jövőben.

Nsk: Mik a legfontosabb hatásaitok?

SRTK: Nehéz kérdés. Szeretjük a régi bandákat, mint a Metallica, de az olyan „új” formációkat is bírjuk mint a Killswitch Engage, vagy a Dying Fetus. Van aki az old school hardcore-ért rajong, de van akinek a metalért dobban meg a szíve. Loc az olyan alter dolgokat szereti, mint a Chamberlain. A kedvenceink köre nagyon széles, de ebből jön össze a Six Reasons to Kill — közös, különösen fontos nevet nem tudok mondani.

Nsk: A split lemezeknek van hasznuk? Jobbak mint a saját ep-k?

SRTK: Soha nem jelentettünk meg saját ep-t, ezrt nem tudom megmondani hogy a split jobb-e. De mindenképp előny, hogy a zenéd nem csak a saját rajongóidhoz jut el, hanem a split partnereidéhez is. Ráadásul biztos jó hogy van egy hosszabb albumod, plne ha mindkét bandát bírod.

Nsk: Miről szólnak a szövegeitek?

SRTK: A legfőbb koncepciónk hogy maradj nyitva és engedd hogy érzéseket keltsenek. De végülis lényegtelen, mert a fontos a zene.

Nsk: Van valami jelentése a neveteknek?

SRTK: A 6 a gonoszt szimbolizálja, mint a black metal bandáknál. 666 a vadállat száma (number of the beast gyk), tudod… De amúgy nincs különleges 6 ok hogy megölj valakit. Nincs listánk gyilkolási módszerekről. Egyszerűen csak keményen hangzik.

Nsk: Ismertek magyar együtteseket?

SRTK: Júniusban felléptünk az Embers-el. Bejött a zenéjük, de sajnos nem ismertem őket korábban, nem hallottam az albumukat. Ismerem a Bridge to Solace-t is, és pár Newborn nótát.

Nsk: És az utolsó kérdés: Mi a legviccesebb sztori ami eddig történt a bandával?

SRTK: Oh, a legutóbbi turnén a gitárosunk, Loc kapott egy wireless rendszert. Szóval végre van helye mozogni a színpadon, de ez Christian (énekes) rovására megy, mert meg kell küzdenie Loc gitárjával ami állandóan belecsapódik az arcába. Nem tudom hányszor küzdöttek meg, de elég sok seb van szegény fején…

Nsk: Köszönöm szépen, remélem látjuk egymást egy magyar SRTK koncerten!

SRTK: Köszönöm az érdeklődést, viszlát Magyarországon!