Magunkat dolgoztuk fel három verzióban, amolyan stílusgyakorlat jelleggel – Fish!-miniinterjú

2023 végén rukkolt elő új kislemezzel a Fish!, méghozzá olyasmivel, ami régen jobb divat volt: a Nekem ennyi elég című slágerüket gondolták újra három változatban, vendégekkel kiegészülve. Az első az együttes-főnök Kovács Krisztián „Senior Hal” munkája; a metal verzióba Molnár Máté, a Road frontembere segített be; a harmadikban pedig az Aurevoir. két tagja, Agócs Márton énekes-gitáros és Katona Bálint „Baka” hegedűs közreműködött.

Kettő verzió klipet is kapott: az első, a Skamárdi remix egyszerű, de hangulatos videóját Kovács Krisztián és Kerecsen László (Syndrome, NFR), az öcsicore-osét meg Lévai-Hangyássy Botond, Németh Dominik és Farkas Dávid készítette. Utóbbi dalváltozat érdekessége, hogy az idei Tábor Fesztivál himnusza is lett.

A hangfelvételekért Egle Gyula Koppány, a zenekar hangtechnikusa és Varga Zoltán (SongSong Production, ex-Useme, Paddy and the Rats) a felelős, a hangzásért pedig Vári Gábor (Miracle Sound, Dystopia). A borító Jacsó Miklós (Felütés podcast, Solkym) alkotása, ahogy az előző, Régen minden jobb volt című lemezé is, erről Kovács így fogalmaz:

a csávó konkrétan elsőre olyat küld vissza mindig az elképzelésemre, hogy elsírom magam, sőt, sokkal jobbat :) Kiváló áruk fóruma.

Ezenfelül még pár dologra rákérdeztem Senior Halnál, alatta hallgatható a slágerecske mind a négy formájában, élőben pedig most szombaton a Dürerben lehet megnézni a zenekart.


Miért gondoltátok újra az adott dalt?

A kilencvenes években ment nagyon, hogy a zenekarok az aktuális lemezről kiadtak single-öket, általában valami lemaradt bónuszdallal vagy koncertverzióval kiegészítve. A Régen minden jobb volt első házislágere a Nekem ennyi elég, szóval a lemezcímhez és a koncepcióhoz igazodva ezt dobtuk ki, mint single, de hogy ne legyen ilyen egyszerű a dolog, magunkat dolgoztuk fel három verzióban, amolyan stílusgyakorlat jelleggel. Just for fun, ahogy a francia mondaná.

Mi alapján választottátok ki a vendégeket?

Az öcsicore verzióba belehallottam Máté hangját a Roadból, lehet azért, mert sokat játszottunk együtt nyáron, picit a dalban is van talán némi közös metszet. Küldtük, küldte, ment minden azonnal. Az Aurevoir-srácokkal több szálon is van haverság, Agóccsal egy kicsit egymásba szerettünk egy Feneketlen-tó melletti éjszakai sörözgetés alkalmával, mondjuk ezen a kölcsönös Oasis-fanság is segített. Így lett egy tábortüzes/kocsmázós verzió is, fele-fele arányban összehányva. A reggae remix meg az én agymenésem, imádom a Sublime / Mad Caddies vonalat, de a klasszik ska vagy rocksteady zenéket is. Ezekhez képest ez egy chilles trekk, de a Fish!-ben mindig is voltak/vannak ilyen beütések, Kamu, Személyes üzenet ugye.

A metalos verzióból hogy lett fesztiválhimnusz?

Nagyon éltük a tavalyi Tábor fesztes bulit, a szövegben meg szerepel Alsóörs, van egy kis Road is, szóval adta magát a dolog, kapott egy csinos videót a Táboros szervezőktől, lehet pörgetni. Kontrasztnak meg ott a reggae szövegvideó is a Youtube-on.

Na, és akkor mi lesz szombaton a Dürerben? (költői kérdés)

Most ősszel tízéves lett a Konzervzene lemez, ezt ünnepeljük az utolsó tíz év legjobbjaival és pár sosem vagy ritkán játszott dallal, szokásunkhoz híven fiatal, feltörekvő vendégbandákkal (Foxriver, Felleng)… meg az Sz4P-pal :) Tavalyelőtt nyitott volna az új Dürer egy Fish!-bulival, de aztán hosszú hónapokat csúszott még az átadás, szóval részünkről ez lesz a Dürer felavatása is. A koncert után pár hónap szünet, aztán jövünk a 25., jubileumi évvel. Szóval január 6., Dürer, pao!