Jótékonysági feldolgozásbulit tart vasárnap a Sleepless

Április 21-én, Húsvét vasárnap egy különleges jótékonysági bulit rendez a Sleepless a székesfehérvári Nyolcas Műhelyben. A bulin a zenekar egy csak feldolgozásokból álló, extra hosszú műsort játszik, rengeteg vendégzenésszel, előttük pedig az Omega Diatribe, a King Furia és az első számával a héten debütált Eagle Has Landed lép fel, plusz egy délutáni főzős-lazulós programmal is készülnek a zenekarok. Mindezzel három fehérvári szervezetnek fognak adományokat gyűjteni: az Aska állatmenhelynek, a Heti betevőnek, és a Szent György Kórház gyermekosztályának. A belépés ingyenes, a gyűjtés becsületkasszás lesz, és tárgyi adományokat is lehet hozni.

A további résztletekről a főszervezőt, a Sleepless és az Omega Diatribe frontemberét, Lucsányi Milánt kérdeztük.


Mit kell tudni a vasárnapi eseményről?

Régi tervünk volt, hogy csinálunk egy támogatói bulit, aminek most végre eljött az ideje. Több helyre is szerettünk volna segíteni, és nem is tudtunk választani közülük, ezért konkrétan 3 alapítványnak is lehet segíteni, és mindenki választhat közülük, amelyiket jónak látja, vagy akár többet is. Lehet támogatni az Aska állatmenhelyt, nekik állateledelt és egyéb kelléket gyűjtünk. A fehérvári Heti betevőnek pénzbeli adományokat és tartós élelmiszert, a fehérvári Szent György Kórház gyermekosztályának pedig játékokat.

Illetve mindenképp szerettük volna, hogy ingyenes legyen a rendezvény. Mivel vasárnapra tettük a bulit, amikor nem feltétlenül ér rá mindenki este, már délután csinálunk egy közös főzést a zenekarokkal, lehet mindenkivel találkozni. Így aki az esti koncertekre nem tud jönni, az délután is lejöhet és támogathatja a szervezeteket.

Honnan jött az ötlet, hogy feldolgozásbulit játszotok a Sleepless-szel?

Ez is régi álmunk volt, hogy egy-egy ilyen számot eljátsszunk, de a saját kereteinken belül sosem tudtuk megoldalni. Alapvetően le volt kötve ez az esemény, és egy sima Sleepless-buli lett volna, de aztán jött a Yippifesztes meghívás, ezután találtuk ki, hogy akkor most csináljuk meg a feldolgozásbulit. Azért is választottuk ezt, mert lehet, hogy sokkal több embert fog érdekelni Fehérváron, mint egy sima Sleepless. Ahogy ezt kitaláltuk, nyilvánvaló volt, hogy olyan dalokat is szeretnénk eljátszani, amiket a saját tagsággal nem tudnánk előadni úgy, hogy az fasza is legyen. Innen jött az ötlet, hogy hívjunk meg vendégeket, ami aztán jó nagyra dagadt.

Ezen a bulin túl mik a Sleepless tervei idén?

Elkezdünk foglalkozni az új dalokkal, vannak is új ötletek. Illetve régi ötletek is, amiket újra fogunk gondolni. A cél, hogy összehozzunk egy következő nagylemezt, viszont eldöntöttük, hogy nem sietünk sehova, nincs határidő, nincs megkötés.

Továbbra is négyes felállásban gondolkodtok, vagy kerestek második gitárost?

Alapvetően nem keresgélünk, de mindig ott van a levegőben, hogy szeretnénk egy másik gitárost. Szóval ha bárki olvassa ezt, és van kedve, jelentkezzen nyugodtan! Nagyon örülnénk, csak eddig soha nem volt olyan jelentkező, aki mindenben megfelelt volna. Van egy olyan ötlet is, hogy mindenképp két gitárra fognak íródni a dalok, és ha a bandának nem is lesz másik gitárosa, de agyalunk azon, hogy valakit bevonunk session gitárosnak a bulikra, mert jót tenne a hangzásnak.

Az Omegánál mi a helyzet? Ugye most kijött ez a Prodigy-klip, amit már fel is jelentettek, ha jól hallottam.

Igen… Ez a Prodigy-feldolgozás nagyon hirtelen ötletből jött, nem volt betervezett dolog. Most a turné végén járunk, Fehérváron kívül még egy komlói buli lesz, aztán jön a nyári szezon, pár fesztiválon ott leszünk itthon és külföldön is, illetve a Whitechapel előtt a Dürerben is játszunk majd a nyár folyamán. Tervezzük az őszt, megy tovább a turné, és közben ott is elkezdünk foglalkozni az új dalokkal. Elég sok ötlet van, talán kimondhatom hogy komplett dalok is készen állnak arra, hogy… írjak rájuk szöveget.

A vasárnapi esemény részletei a Facebookon.