Hypnotic Face interjú


A cseh Hypnotic Face heavy-s thrash metálja nem ismeretlen a nyitottabb olvasok számára, hiszen a The End Of Sanity lemezükről írtam hajdanán kritikát, és hogy őszinte legyek ez az interjú is már jó ideje elkészült, csak időhiány miatt, most sikerült összehoznom a fordítását a kérdez-feleleknek, a frontemberrel — Bobbal.

– Először is kérlek mutassad be a zenekar tagjait! Kinek mi a posztja, min játszik és mióta illetve miért ez a nevetek?

– A Hypnotic Face-t 1994-ben alapították és mindig is négytagú csapat voltunk. A jelenlegi felállás: Vilda-g.vokál, Bob- gitár, Mirus -basszugitár, és végül de nem utolsósorban Meyra-dob. S ő az egyedüli ok arra, hogy ránk nézz. Időről időre hastáncosunk is van, az ő neve Pavlina. Miért Hypnotic Face a nevünk? Ezt nem igazán tudom, mikor én beléptem a bandába, a név már megvolt.

– Cseh Köztársaság, hogy érintett titeket Csehszlovákia felbomlása, a gazdaság mennyire tudott talpra állni? Gondolom nem éltek meg a zenélésből, kinek mi a munkája?

– Úgy gondolom a gazdaság kibaszott szánalmas! Természetesen örülünk, hogy a kommunisták elmentek, és minden, ami eddig tiltva volt, most nem. De mégsem úgy élünk, mint ahogy szeretnénk. Mindenkinek dolgoznia kell, többnyire különböző vacak munkákat végzünk gyárakban, textiliparban, gépgyártásban, nyomdaiparban, stb. Sok szar, kevés pénzért… sehogy se jó!
A szlovák elszakadásról nem mondok sokat, mert nem érdekel. El akartak menni, megtették. Úgy gondolom, ez rendben van. De szerintem nem tudnak annyira jól boldogulni egyedül, talán hamarosan Magyarországhoz csatlakoznak, haha !!! :)

– A 95-ös The AnimalMan demótoknak mennyire van politikai tartalma (gondolok itt a borítóra)?

– Igen, a borító csak egy vicc volt.. Azt hiszem nagyon jól illett a címhez – Az állatember. Boris Jelcin egy rinocérosz. A probléma az, hogy Boris férfi volt-e a nagy vodkázásaival :)!! Líraian nem igazán politikai demó, többnyire szociális motívumokat használtunk, mint például az AIDS, öregkor, környezet, házasság stb.

– Mit kell tudni a 99-es Written by Life kislemezetekről?

– Úgy gondolom, hogy nagyon jól elkészített lemez, zeneileg, szövegileg.. Jó produkció és anyag… használtuk minden egyes dal között az akusztikus átvezetéseket… Sok ember azt kéri, hogy a következő albumunk is akusztikus legyen, haha. Nagyon elégedett vagyok ezzel a lemezzel!!!

– Lesz a közeljövőben valami új kiadvány? Mi a jövő?

– Remélem! Most épp új dalokat írunk.. és már majd négy év eltelt a TEOS óta, ideje új albummal kijönni. De ha tudod, hogy minden 4-5 évben készítünk új lemezt az utolsó után.. :) Nagyon lusta banda vagyunk, de mindig a legjobbat választjuk. Ez a filozófiánk!

– Miről szólnak a dalaitok átlagban? (kérlek, emelj ki egyet konkrétan is)

– Szerelem. Általában minden ekörül forog, szerelem a pénzért, szexért, hatalomért.. minden, amit az emberek kívánnak! Az az egészben a rossz, hogy ez mindig valaki imádatának következménye valami iránt! És ezért szólnak a szövegek háborúról, életről, kapzsiságról, vallásról, zenéről, alkoholról, erőszakról, szegénységről.. valójában mindenről! Ha csak egyet kell kiemelnem, akkor az "Ebben a háborúban". Ennek kibaszott erős szövege van Csecsenföldről, ahova az oroszok elküldik fiatal katonáikat, akik azt se tudják többnyire, hogy honnan is vannak, s miért kell ott harcolniuk, és nem ismerik a másik oldalt se. Láttam egy dokumentumfilmet a frontról és igazán mocskosul depresszív és szörnyű volt!

– Nappal vagy éjszaka?

– Nappal.

– Napkelte vagy napnyugta?

– Napnyugta.

– Thrash vagy heavy metál?

– Thrash.

– CD vagy LP?

– LP.

– Bor vagy sör?

– Micsoda kérdés? Cseh vagyok!! Sör !!! Természetesen!!!

– Van kedvenc könyved és filmed?

– A könyv a Fekete Bárók Miroslav Svandrliktól (cseh), filmek, pl. Forrest Gump, Shawshank Redemption/ A remény rabjai…

– Akkor evezzünk egy kissé filozofikusabb vizekre; a nagy kérdés, amit az emberek feltesznek, nem az, hogy mi a lét értelme, hanem az hogy mi haszna az egésznek… te mit gondolsz erről illetve hiszel a világvégében?

– Nem, nem hiszek ilyen dolgokban. Se apokalipszis, semmi ilyen szar. De hiszem, hogy az emberek elpusztíthatják magukat!! Sajnos nem tudom mi az élet értelme… sajnálom… Talán legközelebb!! :)

– Naa, akkor egy idióta kérdés, mit üzensz a Nuskull olvasóinak?

– Ha valaki itt állna ezen a ponton, csak azt mondanám: Köszönöm!! És maradj fém arc, támogasd a metál bandákat és az ilyen dolgokat… Nyilvánvaló válasz, úgy érzem!!:)

– És még egy, haha… Mit tennél, ha a boldogság egy alma lenne?

a, Beleharapnék, s behabzsolnám.
b, Fényesítgetném, s elraknám.
c, Apró szeletekre vagdalnám, ha szomorú lennék fogyasztanám.
d, Körtére cserélném :}

– Igen, valóban hülye kérdés, haha. Rohadtul nem tudom… talán 2 vagy 3 talán a kettő között!

– Azt hiszem mindent, megkérdeztem, ami az szembejutott, valamit az utolsó szó jogán?

– Nem, köszönöm. Már várom a következő csevejt a következő albumunk után!

Köszönöm a lehetőséget és a korrekt válaszokat, remélem élőben is látom a közeljövőben a zenekart, további sok sikert és vigyázzatok magatokra!

Hypnotic Face

Hypnotic Face @ MySpaCe