Zsigeri thrasher dalt dobott a Machine Head, nyáron jön az új koncepciós album

Vége a Machine Head évek óta tartó szinglizős, EP-zős korszakának, idén nyáron új nagylemezt ad ki a kaliforniai metalbanda. Az Øf Kingdøm and Crøwn című anyag augusztus 26-án jelenik meg, a bejelentés mellé jött egy elég szigorú új szám is.

Maga a lemez egy koncepciós anyag lesz 13 dallal és még annál is több indokolatlanul áthúzott Ø betűvel. Az apokaliptikus jövőben, vérvörösre festett ég alatt játszódó sztoriról Robb Flynn frontember azt mondja, a fiai kedvenc animéje, az Attack On Titan ihlette, legalábbis olyan értelemben, hogy a karakterek között nincs „jó” és „rossz”, ehelyett a két főszereplő, Ares és Eros egyaránt azt hiszi, hogy a jó oldalon áll, miközben halomra gyilkolássza az embereket és egyéb velejéig gonosz dolgokat művel. Emellé Flynn azt mondja, hogy jó ideje ez lesz a legsúlyosabb Machine Head-anyag, aminek a zenei oldalára nagy hatással volt többek között a Covid-válság előtt lenyomott Burn My Eyes albumos turné is.

A friss klipes szám a Chøke øn the Ashes øf Yøur Hate címre hallgat (franc essen már ezekbe az áthúzott betűkbe!), és egy négyperces thrash metal dühöngés formáját ölti, ami tényleg olyan velős, hogy simán lehet, hogy valakinek ez lesz az első új Machine Head az elmúlt 10+ évből, ami működik. Ehhez méltón a szövege is elég agresszív, Max Cavalera is pont ilyeneket írna, ha az angol szókincse meghaladná a death, kill, hate, war és fuck szavakat…

Az új albumon Flynn és Jared MacEachern basszer mellett Navene Koperweis dobos (Entheos, ex-Animals As Leaders) játszik, illetve elvileg a banda állandó másodgitárosa, Wacław „Vogg” Kiełtyka (Decapitated) is belefolyt a lemez készítésébe, miközben a saját bandája új anyagán is dolgozott. Eközben Matt Alston, a Machine Head „hivatalos” dobosa úgy tűnik, teljesen ki lett hagyva a stúdiózásból. A 13 dal között helyet kap a 2020-as My Hands Are Empty single, plusz a 2021-es Arrows in Words from the Sky EP mindhárom száma is. A teljes számlista:

1. Slaughter the Martyr
2. Choke on the Ashes of Your Hate
3. Become the Firestorm
4. Overdose
5. My Hands Are Empty
6. Unhallowed
7. Assimilate
8. Kill Thy Enemies
9. No Gods, No Masters
10. Bloodshot
11. Rotten
12. Terminus
13. Arrows in Words from the Sky

Bónuszdalok a digipakos CD kiadáson:

14. Exteroception
15. Arrows in Words from the Sky (akusztikus verzió)

A lemez megjelenése után a Machine Head az Amon Amarthtal közösen indul co-headliner Európa-turnéra, az előzenekaruk a régi In Flames-tagokból összeállt The Halo Effect lesz. A turné magyar állomása október 18-án lesz a Budapesten, a Barba Negrában.