Zakk Wylde és Dimebag

Deb Rao a Glam-Metal.com-tól egy rövid interjút készített a BLACK LABEL SOCIETY/OZZY OSBOURNE gitáros Zakk Wylde-al. A továbbiakban ebből olvashattok részleteket:

Glam-Metal.com: Zakk, először is a St. Jude kórházbeli munkádról szeretnélek kérdezni Téged.

Zakk: A BLACK LABEL SOCIETY a rákkutatás segítéséért adományozott egy millió dollárt a St. Jude kórháznak. A gyerekek a legfontosabbak az életben. Életben akarjuk Tartani ezeket a kicsi ámokfutókat. Csak a helyes dolgot cselekedjük. Ezek a gyerekek a jövőink. A gyerekeknek játsszuk „Blood Is Thicker Than Water”-t a programban. Ez csak egy óriási család.

Glam-Metal.com: Mesélj az aktuális BLACK LABEL SOCIETY körúton Dimebag-ért játszott különleges zongorás tiszteletadásról!

Zakk: Kitettük a zongorát. Mindenki éppen húsz percen keresztül kántálta, hogy Dime-Dime! Az „In This Rivert” őérte játszottuk. A zongoradalok megtördelik a programot. Szeretek ilyen unplugged szetteket játszani, érted?. Legutoljára, mikor beszéltem Dime-el épp Bostonban játszott a DAMAGEPLAN-nel a Keleti partvidéken. Csinálták a Seattle-be és a Nyugati partvidékre vezető turnét. Az az utolsó dolog, amit valaha sikerült mondanom Dime-nak, hogy „örökké szeretni foglak téged”. Mindig gitárokat cserélgettünk. Ő azt mondta: „Várj, míg meglátod mit szereztem neked. Várj, míg meglátod.” Miután elment, feladtam, hogy megszerzem a gitárt. Nem adta meg az esélyt, hogy megkérdezzem: „Mi van haver, elástad a cuccot, vagy mi?” Mindíg cserélgettünk. Ő csodálatos fickó volt.

Glam-Metal.com: Mit gondolsz a Metal mai helyzetéről? Egyike vagy azoknak, akik visszahozták a szólókat a mai muzsikákba. Trendek jönnek-mennek, de te soha nem változtattál a gitározási stílusodon, követted a RANDY RHOADS és EDDIE VAN HALEN féle iskolát.

Zakk: Kétségtelen, a gitárszólók újra visszatértek. Van egy csomó banda, akik szólóznak a dalaikban. Ez mindig azok közül a dolgok közül az egyik, ahol végül az, ami öreg, megint új. Ez általában olyan, mint egy húsz éves ciklus. Mint a divat, vagy amit az emberek viselnek ruhát, a zenében ez ugyanolyan.
Ez mindig vicces, amikor látom. Tudod, hogy mit gondolok? Klasszikus Rock-on nőttem fel mint Randy Rhoads és Eddie Van Halen. Ott csak két fajta zene létezik: a szar és a jó.

A teljes intit itt olvashatják angolul jól tudók: www.Glam-Metal.com