Wes Borland szerint az új Limp Bizkit már nem is érdekelne senkit

Wes Borland of Limp Bizkit Aftershock 2014

Idén már hatodik éve, hogy a Limp Bizkit kihozta a legutolsó lemezét, a Gold Cobrát, és ötödik éve, hogy bejelentették a folytatását, ami a Stampede of the Disco Elephants néven fut, de azóta sem akar elkészülni és megjelenni. Wes Borland gitárost ez mondjuk annyira pont nem zavarja, ő így is ontja magából a különböző lemezeket akár Black Light Burns, akár Big Dumb Face, akár a saját neve alatt, de az ezekkel kapcsolatos interjúkban – valahol érthető módon – mégis újra meg újra nekiszegezik a kérdést, hogy mégis mi a fene van már az új Bizkittel.

Borland ilyenkor általában elmondja, hogy ő megírt egy csomó dalt, rég elküldte őket Fred Durst énekesnek, és Fred az, aki folyamatosan húzza az időt, mert soha nem elégedett saját magával és azzal, amit a dalokból épp ki tudott hozni. Mindeközben a gitárost pedig az egész hercehurca lassan szinte már nem is izgatja, mert a saját lemezeivel sokkal jobban szórakozik, meg amúgy is úgy érzi, hogy egy új Bizkit-album eleve nem is érdekelne már senkit:

Van ez a lemez, ami már nagyon régóta készül, de még mindig nem áll úgy, hogy egyhamar elkészüljön. Vagy talán mégis, nem tudom. Olyan dalokról beszélünk, amiket már vagy négy éve adogatunk körbe egymásnak. Néha apránként hozzájuk teszünk egy kicsit. De szerintem annyira különböző dolgokkal vagyunk elfoglalva, hogy nehéz megcsinálni egy Limp Bizkit-albumot. Nem is lakunk már egy városban. Szóval nem tudom, hogy milyen lesz, vagy mikor fog kijönni, vagy mi van vele.

Furcsa olyan helyzetben lenni, amikor azt érzed, hogy amúgy senki nem is akar új anyagot hallani. Nosztalgiából jönnek a koncertekre, a régi számokat akarják hallani, akkor meg mi értelme van egyáltalán megcsinálnunk egy új lemezt, ha amúgy egészen más zenék érdekelnek minket? Ha megtörténik, majd egyszer megtörténik.

Jelenleg élvezem, hogy saját magamnak csinálok lemezeket. Ha lesz egy új Limp Bizkit-album, majd kijön, amikor kijön. Azt hiszem, a Gold Cobra után még tökre pörögtünk azon, hogy kiadjunk valami újat. De aztán nem is tudom… talán nem volt jó a cucc, nem volt jó az anyag, nem volt jó az időzítés.

A Bizkit utolsó megjelenése az alábbi Endless Slaughter című szám volt 2014-ben, ami elvileg már az új album felvezetése lett volna, de aztán mégsem. Borland épp most a hétvégén adta ki a Big Dumb Face projektje új lemezét, amit élete legsúlyosabb albumának nevezett (erről is van egy szám lejjebb), aztán jövőre egy új szólólemezzel és egy Black Light Burns-albummal is készül, de játszani fog a felesége zenekara, a Queen Kwong új anyagán is. A diszkóelefántok meg addig is csak egy helyben toporognak.