Watch My Dying: végighallgatható az új EP!

WMD 2013 1Sok víz lefolyt a Dunán a Watch My Dying 2009-es nagylemeze, a Moebius óta, de végre vége a várakozásoknak és a hazai rajongótábor a karácsony melegében jóllakottan hátradőlve élvezheti most mát a dalcsokrot az alábbi bandcamp oldalon keresztül. A 4.1 már jó ideje készül és a csapat saját bevallása szerint is a párjára, a 4.2-re is legalább ennyit kell majd várni. A Watch My Dying meglehetősen furcsa és ez mindig is jól állt nekik. Ennek jegyében az anyaghoz a következő levelet mellékelték:

” Amikor ezt olvassátok, mi már nem leszünk, elnézést kérünk mindenkitől, akit valamilyen módon megbántottunk direkt vagy véletlen (többnyire direkt). Most amikor ezeket a sorokat írom 2042. 12.23-án végre megjelent a Watch My Dying 4.2 lemeze. Nem is tudom, hol kezdjem, talán 29 évvel ezelőtt, amikor kihoztuk a 4.1-t vagy inkább 2012 tavaszán, amikor elkezdtük írni azt. Úgy emlékszem rá, mintha tegnap lett volna. Akkor írtunk először úgy lemezt, hogy Kamasuka a hard disk is szerves része volt az élő műsornak. Csupa új lehetőség, kihívások. (Akkoriban még nem alkalmaztunk a holografikus zenésztársakat.) Mindent felperzselő tűz és lendület volt bennünk, pont mint a rendszerhiba idején. Egy év alatt írtunk 42 nótát, mégis valahogy nehézkesen akart összeállni a lemez. Igaz voltak magánéleti problémák is, Gábor akkoriban vette át a hatalmat a tetoválók könyörtelen világában. Mindennaposak voltak véres leszámolások, és amikor valaki felrobbantotta az egyik bevásárlóközpont komplett alsó szintjét, hát az is sokat hátráltatott. Sanyinak is a plázákkal akadt problémája, Viktornak pedig a németek okoztak sok álmatlan éjszakát. De ez már történelem. Akkoriban ezrek jártak WMD-re, és folyamatosan megállítottak az utcán, hogy mikor lesz már lemez. Az első 2013-as Stagediving Stadion Turnén már nem bírtuk tovább a nyomást. Minden egyes állomáson, amikor begurult a Cadaveres emeletes Neoplan turnébusza (és az akkoriban menőnek számított) tudtuk, hogy rögtön kiugrik Balika, és kérdőre von ő is a lemez miatt. Nem tudtuk tovább hárítani a kérdéseket és véglegesítettük azt a hat nótát, amire akkor mindannyian rábólintottunk. 2013.12.23-án végül megjelent a sorsdöntő 4.1. És ott volt még a klip is, amit szintén nagyon meg akartunk jelentetni. Kibéreltünk egy egész gyárat a forgatáshoz… Elnézést fel kell függesztenem egy időre, megérkezett a friss oxigén Írországból, és ehhez nagyon nehéz hozzájutni mostanában itt a Marson.”

A kérdés már csak az, hogy a dobos fronton az ex-The Southern Oracle, ex-Leander dobos Maczák Márkkal kiegészült csapat által megjelentett új dalok hogy tetszenek nektek (a régiek függvényében)? Hallgassátok végig a teljes EP-t és írjátok le a véleményeteket!