Voces Ab Alta: új dal a Mayhem nyári dupla kislemezéről

A legendás black metal-zenekar, a Mayhem idén nyáron új dupla kislemezzel lepi meg rajongóit, egészen pontosan július 9-én érkezik az anyag, amit az Atavistic Black Disorder/Kommando címre (fordított) kereszteltek. Az A oldal három új dalt fog tartalmazni, ezeket a csapat a Daemon album felvételei alatt írta, míg a B felén négy punkfeldolgozás kap helyet. Most az új dalok közül az elsőt, a Voces Ab Altát mutatták meg a nagyérdeműnek. Csihar Attila énekes így nyilatkozott a kiadványról:

Mindig is nagy hatással volt rám a punkzene. Gondolom, ez a gyerekkoromból ered, amikor mindig durvább zenéket kerestünk. Így leltem rá a nyolcvanas évek elején a heavy metal mellett olyanokra, mint a Dead Kennedys, a GBH, a The Exploited, a Sex Pistols, a U.K. Subs, a Discharge, vagy a Rudimentary Peni. Aztán felfedeztem a Venomot, és minden megváltozott.

A bőgős Necrobutcher hozzátette:

Két évvel ezelőtt a Daemon felvételei közben volt egy kis szabadidőnk a stúdióban, és megegyeztünk, hogy mindenki bedob két feldolgozást a közösbe. Én a The Truthot választottam a Death Strike-tól (ma már Master) és az Evil Deadet a Deathtől, amik aztán bónuszként felkerültek az albumra. A másik javaslatom az volt, hogy hívjunk meg két korábbi tagot, mivel ők egyértelműen kötődnek a punkhoz. Így kapott helyett Maniac a Dead Kennedys-dalban és Messiah a Discharge-ban.

Alább mutatjuk is a dallistát, az új számot és a borítót:

  1. Voces Ab Alta
  2. Black Glass Communion
  3. Everlasting Dying Flame
  4. In Defense of Our Future (Discharge cover)
  5. Hellnation (Dead Kennedys cover)
  6. Only Death (Rudimentary Peni cover)
  7. Commando (Ramones cover)