Visszatért a Three Days Grace-be az eredeti énekes a mostani mellé

Jó hír a mezei butt rock rajongóknak, illetve mindenkinek, aki számára a Three Days Grace még releváns zenekar 2024-ben: a poszt-grunge / alternatív rock alapbanda eredeti énekese (és gitárosa), vagyis Adam Gontier 11 év után visszatért a zenekar kötelékébe. Ez amúgy annyira nem meglepő, hiszen a zenész már tavaly is többször fellépett a többiekkel, így csak idő kérdése volt, hogy mikor lesz ebből valami több.

Azonban van egy csavar a dologban: Adam mellett marad a mostani énekes-gitáros, Matt Walst is, aki 2013-ban, Gontier kiválásakor csatlakozott, így mostantól két vokalistája lesz a 3DG-nek. Sőt, mondhatni három, mert a dobos Neil is besegít a háttérvokálokban. Az újjáalakult kompánia új zenét is ígért, meg turnét, meg tényleg minden jót. Ez külön kellemes hír lehet a rajongóknak, akik a 2022-es Explosions lemez óta nem kaptak friss hallgatnivalót.

Adam 1992 és ’95 közt, valamint ’97-től 2013-ig vezette a zenekart, vele is készült el az első három – azóta is talán legsikeresebb – lemezük, a banda nevét viselő debüt, a One-X, és a Life Starts Now. A negyedik, 2012-es Transit of Venusra azonban már lankadni látszott a siker, ehhez kötrejátszott Gontier éveken keresztül tartó függősége (amik az ominózus lemezek nagy részének is katalizátorai voltak). 2013-as kiválása után a helyére az épp földbe álló My Darkest Days éléről érkezett Matt Walst, akinek amúgy a bátyja, Brad már a kezdetek óta bőgőzött a 3DG-ben. Mutatjuk is, milyen az, amikor ő van a mikinél:

Illetve milyen az, amikor elődje fogja a gyeplőt: