Visszatért a Glassjaw – itt egy új dal, 2016-ban jöhet a harmadik nagylemez

Szögezzük le: a Glassjaw tényleg a poszt-hardcore milleniumjának legfontosabb bandája, ebbe lényegében nem lehet különösebben belekötni. A zenekar két nagylemeze tényleg kiindulási pont a 2000-es évek poszt-hardcore-jának megértéséhez, de a műfaj és a rajongók nagy bánatára 13 éve nem adtak ki új nagylemezt (csak pár új dalt ebben az évtizeden – Coloring Book kislemez, stb). Ám idén már másodszor sikerül a srácoknak meglepnie minket: augusztusban csináltak New Yorkban egy meglepetésbulit, és most kiadnak egy teljesen új dalt, ami azért is monumentális, mert ilyet utoljára közel 5 éve (!), az említett 2011-es Coloring Book EP-n tettek. A „New White Extremity” tipikus Glassjaw-jegyekben fürdő feszes poszt-hardcore dal, ráadásul a press release elvileg tartalmaz egy „bővebb album infók később” kitételt is, ami szinte megerősíti, hogy 2016-ban végre megjelenhet a harmadik Glassjaw-nagylemez!

Az augusztusi bulin egyébként két új tag is bemutatkozott: Travis Sykes bőgős és Chad Hasty dobos egyaránt a Glass Cloudból érkeztek hardcore-t játszani Manuel Carrero és Durijah Lang helyére. Fura, hogy a két ex-tag már 2000-ben kilépett a bandából, majd 2004-ben visszatértek, most pedig újra távoztak.

Adott a kérdés, vajon a harmadik nagylemez lesz-e olyan jó, mint a 2000-es év egyik legjobbjának számító Everything You Ever Wanted to Know About Silence, vagy a 2002-ben megjelent Worship and Tribute? Daryl Palumbóék mindenesetre egész magasra tették a lécet a „New White Extremity”-vel. Várjuk a fejleményeket.