Viscera: új klipes dal a Veil of Mayától

Idén lesz négy éve, hogy megjelent a Veil of Maya utolsó albuma, aminek a folytatásán már jó ideje dolgozik a chicagói metalcore/djent-banda, de a hetedik lemez bejelentése helyett ezúttal is csak egy újabb single dallal jelentkeztek, ahogy az utóbbi másfél évben már kétszer. A Viscera című dalt egy animált videó kíséretében mutatták be.

Marc Okubo gitáros tavaly arról beszélt, hogy 2021 elejére várható a lemez, ám ez a jelek szerint tovább tolódik. Akkor egyébként ezt is elmondta a készülő anyagról:

Úgy érzem, hogy az a helyes lépés, ha megmaradunk kemény zenekarnak, és olyan a hangulat, hogy visszatérünk a gyökerekhez. Tudom, hogy továbbra is lesznek emberek, akiknek nyilván nem tetszik a dallamos ének, tisztában vagyok ezzek, de ugyanakkor sok új rajongóra is szert teszünk. Tehát valami olyasmit szeretnék, hogy néhány számnak legyen ilyen tech deathes hangulata, mint régen, de emellett egy progresszív környezetbe szeretném tenni mindezt.

Nem tudom, hogy a rádiórock irány nekünk való-e, szerintem a rajongóinknak ez nem jönne be. Tudom, hogy bizonyos szempontból kifizetődő lenne, de megpróbálunk egy középutat találni. Úgy érzem, hogy a keménység a mi irányunk, és ha eközben elég ragadós a rádióknak, hát tessék, de nem szabad erre alapozni a dalszerzésünket.