Végre streamelhető a Gojira dala a párizsi olimpia megnyitójáról

Valószínűleg az idei év – meg még jó pár másik – legkolosszálisabb metalzenei momentuma volt a Gojira fellépése a párizsi olimpia nyitóünnepségén. A francia zenekar mondhatni történelmet írt, a nevük pedig azóta még szélesebb közegben is ismertté vált – olyannyira, hogy a köznyelv azóta jól le is sátánistázta őket is, meg az egész ceremóniát. Üdv ismét, 16. század!

Az eseményen elhangzott dal, a Marina Viotti oparénekesnővel közösen előadott Mea Culpa (Ah! Ça ira!) eddig csak az élő adásból kiollózott verziókban volt hozzáférhető, most viszont a zenekar feltöltötte a stúdióverzióját a YouTube-ra, Spotify-ra, az Apple Music-ra, meg az összes többi zenei streaming platformra, sokunk legnagyobb örömére. A történések után egyébként így nyilatkozott Joe Duplantier frontember:

Nagyon-nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy részesei lehettünk ennek. Egy pillanatig sem gondoltuk, hogy elszórakozzuk ezt, vagy a saját üzenetünk terjesztésére használjuk fel. Zenészek vagyunk, karrierünk van. Rendkívül megtisztelve érezzük magunkat, és úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyszerű dolog a metal közösség számára. Szóval egyszerűen csak beleálltunk, és mindent megtettünk, hogy mesésen nézzen ki az egész. De ez nem jelenti azt, hogy nincs mondanivalónk, és talán ki is fogom használni a zenekar körüli felhajtást, hogy itt-ott terjesszek néhány gondolatot.

Hajrá, Joe! Mi pedig addig benyomjuk ezt újra és újra, és átadjuk magunkat ennek a nem mindennapi élménynek: