Végre a fővárosban a Der Weg einer Freiheit

3540275159_photoMint ahogy arról már korábban beszámoltunk, 2016 egy igen erős évnek ígérkezik, koncertek tekintetében. Az extrém zene kedvelőinek különösen fontos lehet március hava, amikor hazánkba látogat a Magrudergrind, majd a Fuck the Facts is, majd a grindcore koncertek után a hónap végén a modern black metal hívei is megkaphatják a kedvükre való  eseményt: a Phoenix Music Hungary szervezésében ugyanis március 27.-én Budapestre, a Dürer kertbe érkezik a méltán népszerű Der Weg einer Freiheit.

A német alakulat, amely a Fuck Your Shadow From Behind deathcore(!)-zenekar romjain alakult, 2008 óta varázsolja el a hallgatókat. A 2009-es bemutatkozó S/T albumukat követően további két nagylemezzel (és két EP-vel) folytatták a pályájukat. A fokozatosan építkező, komor atmoszféra lemezről lemezre egyre jobban kiteljesedik és magával ragad. A hideg, sötét tónusok az idei évben megjelenő Stellar albumon érték el a csúcsot, amely a zenekart 2014 óta foglalkoztató francia Season of Mist kiadónál jelent meg. Az album leghosszabb dalára készített, legfrissebb videót alább nézhetitek meg.

A zenekar természetesen nem egyedül jön, még két tehetséges csapatot hoz magával. Az egyikük a francia The Great Old Ones lesz. Az H. P. Lovecraft ihlette banda post-black metal hangulatú zenéje 2009-ben indult útjára, Bordeaux városából. Legutóbb a tavaly megjelent lemezük, a Tekeli-li kalauzolt el bennünket Cthulhu rémisztő birodalmába.

Az est harmadik fellépője az osztrák Harakiri for the Sky lesz. Az eredetileg szólóprojektként induló formáció mára kétszemélyessé bővült, két nagylemezzel rendelkező zenekar lett, amely black metal és post-rock elemeket vegyít a zenéjében, sajátos, depresszív hangulatot teremtve. Minőségi bemelegítésre számíthatunk a Dürer kert színpadán.