Végleges a Within Tempation budapesti fellépésének programja

A koncerten a holland banda előtt két különleges vendég is fellép. Az estét a magyar Ideas nyitja. A több, mint 10 éves banda 2006-ban jelentette meg Ébredés / Revival című albumát, melynek legnagyobb slágeréhez, az Angyal dalhoz klipet is forgattak tavaly. A csapat jelenleg az új lemez dalait írja és keresi új billentyűsét, így a Within Temptation előtt két gitáros felállásban játszanak, a billentyűket pedig samplerről hallhatjuk. A másik előzenekar sem ismeretlen, a német Coronatus a Gothica V. fesztiválon lépett fel, énekesnőjük pedig az a Carmen R. Schaffer, aki a Brainstorm 2005-ös All Those Words slágerében énekelt duettet, melynek egyetlen elő premierje a Petőfi Csarnokban volt, 2005 április 30-án. A gothicás fellépés óta a csapata elkészítette első lemezét, mely a Massacre Records gondozásában látott napvilágot 2007 végén. A Lux Noctis album, melybe a csapat myspace oldalán bele is lehet hallgatni, a tavalyi év egyik legjobb női énekes gothic metal lemeze, két nagyszerű énekhanggal és egy csokor német / angol és latin nyelvű nótával.

Az este fő attrakciója a Within Temptation fellépése. A tavalyi Szigetes fellépésen a zenekar megígérte a visszatérést, melyre nem is kellett sokat várni. A The Heart Of Everything albumhoz tartozó negyedik kislemez és klip nemrég jelent meg All I Need címmel, és akár csak elődei, a What Have You Done, a Frozen és Howling, biztosan ez a dal is benne lesz a januári pecsás koncert programjában, akárcsak a banda több, mint tíz évének minden fontos dala. A mostani koncert nem fesztiválfellépés, a Within Temptation teljes programot játszik és showjukat komoly, vetített és épített látvány kíséri. A banda már nagyon várja a pesti koncertet hiszen a többórás Szigetes dedikálás és a remek HammerWorld színpados koncert alapján nagyszerű emlékeket őriznek a magyar közönségről.

Néhány nappal karácsony előtt honlapjukon magyar nyelven tették közzé üzenetüket:

„Kedves Barátunk,

Nagyszerű hírünk van számodra! Ahogy, már bizonyára értesültél januárban újra útnak indulunk és meglátogatunk néhány országot, ahol már jártunk és néhány olyat is amit még eddig sosem. Többek között Budapesten a Petőfi Csarnokban is játszani fogunk január 18-án! Jegyek még kaphatók a www.tex.hu és a www.ticketportal.hu oldalakon és jegyirodákban, itt az ideje, hogy Te is is beszerezd! Mi már nagyon várjuk, hogy Veled is találkozhassunk!

Nagyszerű Karácsonyt és Új Évet kívánunk, találkozzunk 2008-ban!”

A fellépés egyben a HammerWorld magazin 200. számának tiszteletére rendezett jubileumi koncert is, minden koncertlátogató egy apró ajándékot is kap a bejáratnál a HW magazintól.

2008. január 18. péntek, Budapest Petőfi Csarnok (www.pecsa.hu)
Kapunyitás: 18.00

Ideas (H), Coronatus (D), WITHIN TEMPTATION (NL)

Jegyek kaphatók: Hammer, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, Káosz, Rockness, valamint az összes Ticketexpress és Ticketportal jegyirodában országszerte.