Vannak underground fesztiválok, amik túlélik a kormányrendeletet

A múlt héten a kormány meghosszabbította a rendezvénytilalmat, ami augusztus 15. után sem engedélyezi az 500 fő feletti zenés rendezvények megtartását. Ez szinte az összes, a nyár végére tervezett fesztivált ellehetetlenítette, azonban néhány fesztiválunk szerencsére annyira underground, hogy létszámstop mellett, kisebb vagy nagyobb nadrágszíj-meghúzással, de meg tudják valósítani a bulikat. Ilyenek a Fekete Zaj, az Alpárfeszt és a Prog Camp.

A mátrafüred melletti Fekete Zaj az egyik kedvenc fesztiválunk, ami bár nem egy hatalmas tömegrendezvény, mégis jócskán az előírt létszám fölé kúszik a résztvevők száma. Legnagyobb meglepetésünkre azonban a fesztivál mégis meg lesz tartva augusztus 19. és 22. között, bár még nem tudni, pontosan milyen keretek között. A szervezők múlt heti közleménye:

Drága Zajongók!

A kormány mai bejelentése után azt az utat választottuk, hogy megrendezzük a fesztivált, de az eddigieknél kisebb befogadóképességgel. A Fekete Zaj eddig is egy kicsi és családias rendezvény volt, most méginkább erre lehet majd számítani – annak ellenére, hogy idén az előző évekhez képest nagyobb volt az érdeklődés a fesztivál iránt.

Sok éve azért dolgozunk, hogy zenekarokat, színtereket népszerűsítsünk és közösséget építsünk, amit nagyban nehezítenek a folyamatos anyagi gondjaink, illetve a friss arcok bevonzása sem megy egyik napról a másikra. Éppen ezért megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy építhessük tovább ezt a közösséget, és legyen az idén is Fekete Zaj.

Elkeserít bennünket, hogy idén nyáron számos olyan fesztivál elmarad, amelyeket mi példaképnek vagy partnernek tekintünk. Őszintén bízunk abban, hogy a hozzánk hasonló underground események egy részének a megrendezése nem szakadékot szül majd az egyes rendezvények között, hanem szakmai párbeszédet és összetartást eredményez, az idén elmaradó fesztiválok pedig talpraállnak jövőre.

Találkozunk 2020. augusztus 19-22. között a Mátrában!

Amint tudjuk, megírjuk nektek a pontos részleteket. Addig is tartsatok ki.

Ti vagytok a Zaj!

ölel Benneteket a Fekete Zaj stábja 🖤

Kíváncsian várjuk a további infókat, egy biztos: mi is ott leszünk veletek! (event)

Szintén létszámkorláttal, de meg lesz tartva az Alpárfeszt is, szeptember 3-5-ig a szokásos helyen, Tiszaalpáron. A lineupban 30 zenekar szerepel, köztük a Dungaree, a Kies, a Lazarvs, a Let the Cigar Die, a Nest of Plagues, a Nova Prospect, a Stubborn és a Volumefeeder. (event)

Nem marad el az idén harmadszorra betervezett Prog Camp sem, csak éppen új helyszínre került, és a létszámstop miatt e-mailes előfoglalást indított a bérletekre és napijegyekre. A progresszív vonal rajongói Abaliget helyett ezúttal Szigetvárra mehetnek, ahol augusztus 13. és 15. között olyan zenekarokkal bulizhatnak, mint az Angertea, az At Night I Fly, a Mad Robots vagy a Tiansen. (event)

Borítókép: Somogyi Lajos / Bands Through the Lens