„Undort és csalódottságot érzünk az ember miatt, akit egykor testvérünknek hívtunk” – A Neurosis reagált az ex-énekese botrányára és visszavonulására

Két napja többeket sokkolt, amikor Scott Kelly, többek közt a Neurosis most már ex-énekese és gitárosa (képünkön középen) a közösségi oldalán vallotta be, hogy éveken keresztül terrorizálta és rettegésben tartotta a családját, ezért felhagy a zenei karrierjével. Sokat nem kellett várni, hogy volt zenekara is megszólaljon az ügyben, és hát Steve Von Tillék nem is finomkodtak. A nyilatkozatukból kiderül, hogy:

  • Amikor a zenekar 2019 végén tudomást szerzett Scott viselt dolgairól, egyből kirakták. Próbáltak segítséget nyújtani neki, amit a zenész csak elutasított. A történteket Kelly feleségének külön kérésére tartották titokban, ezzel akarták tiszteletben tartani a család magánszféráját. Azzal, hogy 2022. augusztus 27-én Scott kiteregetett mindent, ők is úgy látták jobbnak, ha elmondják mit gondolnak.
  • Az elmúlt húsz évben csak akkor találkoztak Kellyvel, amikor stúdiózásra vagy koncertekre került sor. Fogalmuk sem volt a frontemberük „másik oldaláról”, és amikor végül tudomást szereztek erről, az sokkolta őket.
  • 2019 óta többször próbálták elérni Scottot, hogy üljenek le és beszéljék át ezeket a dolgokat, de ő sosem válaszolt nekik. Most pedig a nyilatkozatából úgy látják, hogy ez egyfajta minta, miszerint Kelly továbbra sem vállalja a felelősséget. Úgy érzik, 35 év után legalább egy válaszra méltatni lehetne őket.
  • Úgy látják, ez a megnyilvánulás csak egy újabb manipulációs kísérlet, egy újabb lehetőség, hogy Kelly nárcizmusa irányítsa a narratívát. Nem hiszik, hogy jó útra térne. Normál esetben bátor húzásnak tartanák, ha valaki felismeri és felvállalja a problémáit, de abban semmi bátor nincs, ha valaki szisztematikusan abuzálja a családját és elutasítja a segítséget vagy a kommunikáció bármilyen formáját.

Hogy mi lesz ezután a Neurosisszal, azt jelenleg szürke homály fedi. A négy tag voltaképp gyászolja az elmúlt több mint három évtized munkáját, a további zenei terveikről pedig csak később kívánnak nyilatkozni.

Mindenekelőtt viszont ők is és mi is itt a szerkesztőségben arra kérünk titeket, ha családon belüli erőszak áldozata vagy, vagy ismersz olyat, akit a családjában bántalmaznak, ingyenesen, akár név nélkül is hívhatod az alábbi számok valamelyikét:

NANE Egyesület: 06-80-505-101 – hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18h és 22h közt

Országos Kríziskezelő Információs Szolgálat: 06-80-20-55-20 – a nap bármelyik órájában

Patent egyesület: 06-70-220-250-5 – szerda 16h-18h, csütörtök 10h-12h