Újra vannak gitárok az Emo-szigeten! – Öt év után itt a Fall Out Boy első új dala

Ha valaki nekem azt mondja, hogy a már egy ideje teaselt új Fall Out Boy-dal olyan lesz, hogy az Infinity High vagy a Folie á Deux lemezeken is helyet kaphatott volna, minimum kétszer körberöhögöm. Pedig pontosan ez történt a Love From the Other Side-dal, ami szakít a fiúk elmúlt bő egy évtizedben gyakorolt, maximálisan rádióbarát poposkodásával, és újra megdobbantja az emo-szíveket, gazdagon hangszerelt rockhimnuszként. Vagyis pontosan azt csinálták, amit a Panic! at the Disco továbbra sem képes meglépni.

A dalhoz egyébként egy hamisítatlan FOB-klip is készült, ami még látványában is visszarepít minket a gondtalan 2000-es évek végére, de azért nem felejt el szövegében (és egy-két jelenetében is) reflektálni napjaink körülményeire. Itt amúgy megjegyezném, hogy a videó elején a könyvespolcos jelenetet mindenki állítsa meg és olvassa el a kötetek gerincén látható címeket, zseniális gag!

A dal mellé egy másik jó hír is társult: a szerzemény többedmagával megtalálható lesz a zenekar március 24-én megjelenő nyolcadik nagylemezén, a So Much (For) Starduston, ami az első teljes értékű anyag lesz a 2018-as, erősen megosztóra sikeredett Mania óta. Ha a többi tétel is ilyen lesz rajta, akkor a srácok nem csak a saját karrierüket mentik meg, de a mi emlékeinket is.