Újra Budapesten a Counterparts, a Polar és a Napoleon, utóbbi kétszer is

counterparts

Újra Magyarországra jön a Counterparts, Polar és a Napoleon! Még a hétvégén futott be a bejelentés, hogy a francia császár nevét viselő angol gitárnyaktornászok augusztusban több magyar bulit is beiktatnak az aktuális nyári Európa-turnéjukba, de mire némi fáziskéséssel lehoztuk volna a hírt, rögtön kaptunk egy őszi dátumot is, amin ráadásul a dallamos hardcore/metalcore vonulat másik két említett jeles alakjának társaságában térnek vissza Budapestre. Alább mutatunk minden részletet.

Augusztus: Napoleon, Napoleon, Napoleon

Szóval amint fentebb utaltunk rá, a Napoleon augusztusi közép-kelet-európai headliner útitervében kis hazánk nem egy, nem két, hanem egyenesen három dátummal is szerepel. A túra rögtön a Dürer Kertből indul augusztus 2-án, utána a környező országok jönnek Csehországtól Bulgáriáig, aztán a keleti országrész is kap két bulit: 13-án Berettyóújfalun, a Parola Skateparkban, 14-én pedig Szegeden, a Grand Café Várkertben játszik a sajátos technikás megközelítésével elhíresült angol csapat. A turnédátumokhoz tartozó Facebook-eseményeket egyelőre nem mindet találtuk meg, azt viszont elárulhatjuk, hogy a banda fb-posztja szerint pár héten belül megkezdődnek a második nagylemezük felvételei, így a nyári bulikon már jó eséllyel hallhatunk is némi ízelítőt az albumról.

November: Counterparts, Polar, Napoleon

Ősszel pedig egy közös Counterparts / Polar / Napoleon-turné szeli majd végig Európát, aminek pedig épp a legutolsó állomása lesz a Dürerben, november 25-én. Ugye mindhárom zenekar a dallamos hardcore és a metalcore határvidékein mozog, a kanadai Counterparts pedig ennek a hullámnak az egyik legnépszerűbb alakja. Az őszi bulira feltehetőleg a már javában készülő új lemezükkel a zsebükben érkeznek hozzánk, ami az első anyaguk lesz a tavaly kiszállt fő dalszerző Jesse Doreen nélkül. Eközben a brit Polar továbbra is a tavaly megjelent remek No Cure No Saviour lemezét turnéztatja, amivel idén már jártak is egyszer Esztergomban, most viszont a fővárosba is visszatérnek. A Napoleon meg ekkor valószínűleg már szintén egy kimondottan lemezbemutató programmal jön majd, szóval már csak ezért is érdemes lesz őket megnézni ezúttal is. A New Beat által szervezett bulira a jegyek szerdán délelőtt 10-től kaphatók a szokásos helyeken.