Újra botrányban a Bring Me the Horizon, szénné égette őket a Bad Religion gitárosa

bmthpromo-768x324

A Bad Religion gitárosa Brian Baker egy „online szájkarate háborúba” kezdett a Bring Me the Horizonnal a tegnapi nap folyamán, ugyanis erősen kiakadt a metalcore banda mérhetetlenül arrogáns backstage kiírásán, hogy kb. őket semmivel sem lehet megállítani, azt visznek be, és oda ahová akarnak, akár van belépő/engedély, akár nincsen. Ők kvázi tejhatalmú urak, és azt csinálnak, amit akarnak, nem diktál nekik senki, még mondhatni a biztonságiak sem. A fenti kiírást még július 7-én tették ki a vivieroi Ressurection Festen Spanyolországban. A Bring Me the Horizon éppen a Volbeatnek volt az előzenekara, amikor az eset megtörtént.

I’m going to stop these people every time I see them today and tell them how much their band sucks

Brian Baker (@brianbakers) által közzétett fénykép,

Brian Baker lefényképezte a kiírást, majd posztolta instagramra a következő szöveggel: „Meg fogom állítani ezeket az embereket valahányszor csak látom ma őket, és el fogom nekik mondani, hogy a zenekarjuk gáz. „

Természetesen a Bring Me the Horizon frontembere, Oli Sykes felfigyelt erre a posztra, mivel be is jelölték a zenekart, és ott válaszolt is az Instagram-posztra (itt az elejét, mivel angol nyelvtanilag helytelen nem igazán tudjuk hova tenni, ezért kiemeljük a lényeget): ‘”… alattunk játszol te sajnálatos, öreg, ráncos fattyú.”

A zenekar dobosa, Matt Nicholls is megpróbált beleszállni a Bad Religion legendájába:

„Haha, nem tudom elképzelni, hogy olyan öregként, mint te hogyan tudsz úgy viselkedni, mint egy 14 éves lány. Láttalak legalább 10 alkalommal, és még a szemhéjad sem rebbent. Amúgy is nagyobb problémákkal kell törődnöd manapság, mint pl. a nyugdíj vagy a hideg időjárás. Faszfej.”

Oli Sykes tovább folytatta önmaga égetését: „Igen, nem mi vagyunk az ellenséged, hanem a tél.”

A Minor Threat volt alapítótagja és a Bad Religion jelenlegi gitárosa, Brian Baker pedig a következőt válaszolta bölcsen és higgadtan az undorító válaszokra: „Úgy tűnik, hogy teljesen félreértettétek a lényeget. A kérdés itt a jogosultság. A posztom egy hozzászólás volt a kollektív elvakultságotokra, hogy a dolgozó helyi személyzetnek egy harminc zenekaros fesztiválon meg kellene jegyeznie az arcotokat, hogy megkíméljen titeket attól a megaláztatástól, hogy megállítsanak titeket a backstage oázisotok felé vezető úton vagy még rosszabb, megkíméljen titeket a hitelesítő adatok hordozásának a megaláztatásától. A szó szerinti arroganciátok (és az emögött megbúvó, nevetségesen fel nem ismert irónia) volt az, amelyet megosztottam a követőimmel. Őszintén nem tudom, hogy a zenétek rossz-e vagy jó – nem az idősebb embereknek való! Úgy értettem, hogy gázok vagytok emberként. Bocsánat az összezavarásért.”

Kicsit ironikus, hogy a BMTH legutóbbi három lemeze az Epitaph Records-nál jelent meg, amely a Bad Religion másik gitárosának, Brett Gurewitz-nek a tulajdona.

Őszintén nem találjuk a szavakat, hogy mennyire gyökér emberekből áll a Bring Me the Horizon. Minden tisztelet Briané, amiért megőrizte a vérmérsékletét az olyan sértegetések ellenére, mint a „sajnálatos öreg ráncos fattyú”. Teljesen mértékben igaza van a felfújt hólyagokkal szemben, attól, mert pár tízmilliószor megnézik a dalaidat youtube-on, az még nem jelenti azt, nem jogosít fel arra, hogy te vagy a legmenőbb arc, és neked mindent szabad. A belépőkártyának akkor is nálad kell lennie, ha Kovács Pista vagy és akkor is, ha Oliver Sykes, a biztonsági intézkedések nem véletlenül vannak, és az ottani 30-40-50 év körüli biztonságiak munkáját könnyítsd meg már azzal, hogy nem vagy egy arrogáns segg, aki azt hiszi, hogy övé a világ, és a szabályok felett áll. Az pedig, hogy nyíltan az interneten szénné égeted magad azzal, hogy a saját nyelveden sem tudsz beszélni helyesen, ráadásul még belekötsz egy akkora legendába, akinek a cipőjét sem pucolhatod meg, az úgy konkrétan elég gáz és minősíthetetlen. Brian egy olyan ember, akinek a nevére mindig is emlékezni fognak a hardcore történelem könyvek, mint a Minor Threat és a Dag Nasty alapítótagja, egyben a Bad Religion gitárosa, téged pedig majd jól elfelejt a közvélemény, mert nem marad utánad semmi, semmi „örökség”, mert nincsen benne semmi érték. Gratulálunk, fiúk! Csak így tovább!