Újjáalakul a God Forbid

Közel tíz évnyi feloszlás után újra összeáll a God Forbid. A New Jersey-i metalcore-banda már egy-két éve fontolgatta a visszatérést, most pedig bejelentették, hogy szeptemberben fellépnek a virginiai Blue Ridge Rock Festivalon. A lineup ugyanaz lesz, mint a 2013-as feloszlásnál, vagyis Byron Davis (ének), Doc Coyle és Matt Wicklund (gitár/vokál), Corey Pierce (dob), John „Beeker” Outcalt (basszusgitár). Ez egyben az alapító felállás négyötödét is jelenti, csak Dallas Coyle (gitár) hiányzik, aki 2009-ben lécelt le a bandából, és azóta sincs jó viszonyban a testvérével.

Az 1996-ban alakult banda a kétezres évek közepén a New Wave of American Heavy Metal hullám egyik emblematikus neve volt, az olyan lemezeik, mint a Gone Forever (2004) és a IV: Constitution of Treason (2006) azóta is hivatkozási alapnak számítanak. Viszont hiába az underground hírnév, annyira mégsem indult be soha a szekerük, mint mondjuk a Killswitch Engage-nek vagy az All That Remainsnek, így aztán még pár lemez után ki is fulladt a banda. Ilyen szempontból hasonló ívet írt le a pályájuk, mint a Shadows Fallnak, akik 2014-ben oszlatták fel magukat, majd tavaly decemberben tértek vissza, és egyébként szintén fellépnek majd a Blue Ridge feszten is. A rajongók amúgy elég sokat spekulálnak azon, hogy a két banda akár egy közös visszatérő turnét is bevállalhatna, lévén a feloszlás előtt is elég sokat mozogtak együtt, most meg pláne adná magát egy jó kis közös időutazás. Esetleg hozzácsaphatnánk még a lineuphoz a Himsát is, akik idén majdnem Budapestre is eljutottak (aztán persze a covid miatt mégse’).

Eközben Doc Coyle természetesen a God Forbid feloszlása után beindított, azóta sikert sikerre halmozó bandájában, a Bad Wolvesban is aktív marad.