Újjáalakul a Flyleaf az eredeti énekesnőjével, Lacey Sturmmal

Újra aktiválja magát az évek óta inaktív Flyleaf, méghozzá a 10 év után visszatérő eredeti énekesnőjével, Lacey Sturmmal. Az alternatív metal-zenekar eddig egy visszatérő koncertet jelentett be, ami májusban lesz a Las Vegas-i Sick New World fesztiválon.

Ha nálunk annyira nem is, a tengerentúlon figyelemre méltó népszerűséget tudhatott magáénak a Flyleaf a kétezres évek vége tájékán. A zenekar pár igencsak fülbemászó slágerrel (I’m So Sick, All Around Me, Again stb.) és több tízmilliós YouTube-nézettségekkel jókora rajongótáborra lelt a meg nem értett fiatalok körében, és végképp lemosta magáról a „wishes Evanescence” bélyeget. A csapat 2002-től tíz éven át menetelt az eredeti tagsággal, kiadva három albumot és megannyi EP-t, mikor 2012-ben – pont a harmadik nagylemezük megjelenése előtt – Lacey Sturm énekesnő ki nem szállt, hogy több időt tölthessen újszülött kisfiával. Őt aztán Kristen May pótolta, akivel kiadtak még egy lemezt, majd négy év után ő is a családra hivatkozva hagyta háta mögött a zenélést. A banda azóta tetszhalott állapotban volt, egészen mostanáig.

Az idén kaotikus lineuppal és kaotikus lebonyolítással megrendezett, emo/pop punk vonalas When We Were Young fesztivál mintájára jövőre érkezik a Sick New World névre keresztelt etap, ugyanott, Las Vegasban, és állítólag ugyanazokkal a szervezői székben (hujujj). A főként nu metal-bandákra orientált feszten többek közt fellép a System of a Down, a Korn, a Deftones, az Incubus, az Evanescence, a Turnstile és a Chevelle, valamint a most frissen újjáalakult Flyleaf is. Azt, hogy ezenkívül mit tartogat még a tarsolyában a banda, még nem tudni, érdemes őket a legtöbb közösségi médiás platformon bekövetni a további infókért.