My Chemical Romance: “… és ez lett volna az utolsó lemez.”

Azt ugye már eddig is tudtuk, hogy az idén feloszlását bejelentő My Chemical Romance tagjai nem kívánnak felhagyni a zenéléssel és egyéb kreatív folyamataikkal, viszont a szólógitáros Ray Toro egész jó, májusi indie-dala után most a zenekar ikonikusabb tagjai is új információkkal kecsegtetnek jövőjüket illetően.
A csapat mindig is hiperaktív ritmusgitárosa, Frank Iero például decemberben kíván megjelentetni egy kétszámos bakelitet For Jamia… címmel, melyhez most borítót is mellékelt. Iero egyébként az utóbbi időben több demót is felhalmozott Soundcloudján, melyeket itt tudtok meghallgatni.

Eközben az egykori sikercsapat polihisztor frontembere, Gerard Way pedig többek között a zenekar feloszlását taglalta egy közönségtalálkozón, ahol természetesen a fiúk abbamaradt ötödik lemezének (MCR5) hátterét is megosztotta a jelenlévőkkel. „Elkezdtem dolgozni egy anyagon, mely egy konceptalbum lett volna olyan szülőkről, akik egy csoportterápián vesznek részt, mert tragikusan vesztették el gyermekeiket…” – nyilatkozta Way „… és ez lett volna az utolsó lemez.”  Az énekes egyébként szintén tervez szólólemezt, azonban ennek részleteit egyenlőre homály fedi. A közönségtalálkozó részletét ti is megtekinthetitek: