Új számot és klipet mutatott az All But One

allbutone-live

Miután tavaly tavasszal kihozták 2017 egyik legjobb hazai lemezét, máris új dallal jelentkezett az All But One csapata. A Bodor Máté (Alestorm) vezette budapesti slágermetálos banda friss számának címe A Night Worth Forgetting, és egy futurisztikus klip is készült hozzá.

A srácok saját bevallásuk szerint ezúttal a Square One albumhoz képest már egy letisztultabb hangzásvilágra törekedtek, ami azt a vonalat képviseli, amin tovább szeretnének haladni a következő lemezen. A dal gitárfelvételei Máté alestormos zenésztársa, Elliot Vernon segítségével lettek rögzítve Budapesten. Az éneket Máté és Joseph Carter-Hawkins énekes Lübeckben vették fel, Lasse Lammert felügyelete alatt, aki a single keveréséért és masteréért is felelős volt. A dobokat Tóth Tamás játszotta fel, a dal alatt hallható elektronikát pedig Nova Rahman készítette Londonban.

A dal klipjét a Mihaszna Film jegyzi, akik ezt mesélték a kisfilmről:

A klipet a nagy sikerű Black Mirror sorozat ihlette. SPOILER ALERT: egy alternatív közeljövőben játszódik, ahol a cybergrupik számára feltalálták a VR-tindert, hogy kedvükre garázdálkodhassanak és hekkelhessenek zenét, férfiszíveket és a valóságot. A klip érdekessége, hogy az itt-ott megjelenő hologramok mellett egyáltalán nem tartalmaz digitálisan megépített helyszíneket, minden fővárosi, létező helyeken játszódik. A főszerepben Shakey Sue, azaz a The Hellfreaks zenekar frontasszonya tündököl, a kivitelező Mihaszna Film stáb pedig a szokásostól szokásosan eltérően ismét Nagy Viktorból, és Lerch Péterből állt, aki ráadásul az All But One basszusgitárosa, így a forgatásokon duplán izzadt, hiszen a klipnek újra bravúros időintervallum alatt és technikai bravúrok közepette kellett elkészülnie.

Fotó: Bodnár Dávid