Új számmal jelentkezett az Unearth

Megjelent az első előzetes dal az Unearth új lemezéről, ami idén ősszel fog kijönni a Century Mediánál, Extinction(s) címmel. A bostoni metalcore-alapbanda hetedik nagylemezének producere Will Putney (Fit for an Autopsy) volt, az anyag dobfelvételei pedig Adam Dutkiewicznél (Killswitch Engage) készültek. A friss Incinerate dalról Trevor Phipps énekes így mesélt:

Az Incinerate visszahozza a korai anyagaink nyers agresszióját és keménységét, miközben megmutatja azokat az elemeket is, amiket az azóta megtett utunk során később vettünk magunkra. Szövegileg ez egy dal az egységről egy olyan időben, amikor a világban mindenhol óriási a megosztottság. Folyamatosan azt halljuk, hogy ne legyünk jóban a szomszédainkkal, csak mert lehet, hogy más a világnézetük. A téma az abba vetett hit, hogy az emberiség összefoghat, felveheti a harcot és elűzheti azokat, akik szándékosan megosztanak bennünket.

A hírek szerint a dalszerzésbe a The Acacia Strain volt gitárosa, Daniel Laskiewicz is besegített a csapatnak. Ebből kapásból az eddigi legsúlyosabb Unearth-album képe sejlett fel a szemünk előtt, és az új dal egyelőre igazolni is látszik ezt. A szám elejére például szinte rá sem lehet ismerni, annyira böszme, bár utána a refrénben már jönnek a klasszikus Unearth-ízek is, a dal közepi sweep témára meg Simon kolléga csak annyit mondott:

1:47-től jön az élet értelme.

És tényleg.