Új nagylemezen dolgozik a Machine Head

Miután a Machine Head tagsága 2018 végén széthullott, majd Robb Flynn frontember újraszervezte maga körül a bandát, a zenekar egy jó darabig szándékosan nem kezdett el új lemezen dolgozni, hanem kisebb adagokban adogatott ki új dalokat. Most viszont vége a kislemezes korszaknak, és már készül a tizedik album – derült ki a banda oldalán hétvégén kirakott posztból.

A bejegyzés szerint Flynn és Jared MacEachern basszer az oaklandi Sharkbite Studiosban rögzíti az új számokat Zack Ohren producerrel. Jelenleg 6 különböző dalon dolgoznak, ezek közül az egyik egy több mint 10 perces eposz. Arról egyelőre nincs hír, hogy a zenekar két turnézó felállásának tagjai (az egyik lineupban Logan Mader gitáros és Chris Kontos dobos, a másikban meg Matt Alston dobos és gitáron Vogg a Decapitatedből) részt vesznek-e a munkában. Az viszont valószínű, hogy a tavaly kiadott My Hands Are Empty című szám, amihez mindannyiuknak köze volt, rajta lesz majd az anyagon. (Plusz ez alapján gyanús, hogy az idei háromszámos Arrows in Words from the Sky EP-ről is rákerül majd legalább egy-két szám.)

A zenekar tizedik nagylemezének megjelenése 2022 nyarára várható. Ősszel pedig jön a következő EU-turné az Amon Amarth és a The Halo Effect társaságában, aminek budapesti állomása is lesz október 18-án a Barba Negrában.