Új koncert-DVD-t ad ki az Opeth

Jó pár éve már, hogy az Opeth utoljára hivatalos élő anyaggal jelentkezett, idén viszont újból egy koncertlemezzel jelentkeznek a svéd progmetálosok. A cucc a Garden of the Titans: Live at Red Rocks Amphitheater címet kapta, tavaly májusban vették fel a coloradói Denver szomszédságában, és november 2-án jelenik meg DVD-n, Blu-Rayen és bakeliten.

A koncertprogram egyenlő arányban merít a régi, death metalos irányú alapművekből és az újabb, retro progos művekből, a konkrét számlista az alábbi:

01. Sorceress
02. Ghost of Perdition
03. Demon of the Fall
04. The Wilde Flowers
05. In My Time of Need
06. The Devil’s Orchard
07. Cusp of Eternity
08. Heir Apparent
09. Era
10. Deliverance

Az első számot, a legutóbbi Sorceress album címadó tételét már meg is lehet nézni.

A zenekar eközben már egy ideje dolgozik a következő stúdiólemezen is, amiről Fredrik Åkesson gitáros nemrég így nyilatkozott:

Javában benne vagyunk a demózásban. Már egy csomó szólót feljátszottam. Mikael már majdnem megírt 12 dalt az albumra, szóval bőven lesz elég anyagunk. De szerintem megpróbálunk majd legalább 15 számot befejezni. Remélhetőleg hamarosan el is kezdünk dolgozni rajtuk.

Az utolsó három albumhoz képest azt mondanám, annyit elárulhatok, hogy ez az album kompexebb, energikusabb. Szerintem van benne valami.