Új klipes dalban mutatkozik be a Nova Prospect régi-új basszere

Mondhatni újra eredeti falállásában zenél a Nova Prospect, ugyanis 14 év után visszatért hozzájuk az eredeti basszugitárosuk, Pásztóy Balázs (azért csak mondhatni, mert Schautek Bálint sampleres/billentyűs/dalszövegíró továbbra is csak a dalszerzésben és a stúdiózásban vesz részt).

Akik 2009 előtt nem követték a Novát, azoknak Balázs a Time korszakos ‘Idoruból lehet ismerős, ugyanis abban az évben odaigazolt 2013-ig, 2021 óta pedig új zenekara is van: az Everflash. Viszont az újabb rajongók is láthatták már őt a 2007-es 1000000 Nap című dal tavalyi, újra felvett változatának slideshow-videójában, ami a zenekar 15. születésnapjának alkalmából készült. Emellett az utóbbi pár hónap Nova Prospect-koncertjein is ő játszott már a távozó Kósa Dániel helyett.

Pásztóy hivatalosan a napokban „debütált” a Végtelennek tűnt című új klipes számban, aminek a hangfelvételei szokásosan az Area 51 Stúdióban készültek, a keverést és maszterelést is ott végezte Kiss József gitáros és Schautek Bálint. A videó Pintér Judith munkája.

A csapat így kommentálta a visszatérést:

Elérkezett az idő ahhoz is, hogy bejelentsük a Nova Prospect régi/új basszusgitárosát, Pásztóy Balázst! Kósa Dani nagyjából egy éve jelezte, hogy szeretne a saját bandájára, az Acid Empire-re koncentrálni. Mi ezt a döntését tiszteletben tartva és azt elfogadva elengedtük őt, hálásan köszönjük a velünk töltött éveket.

Szemfülesek már kiszúrhatták Balázst a koncertfotókon, és nagyon örülünk, hogy 14 év után visszatért hozzánk, fogadjátok Ti is őt szeretettel. #sohanemondhogysoha

Aki szeretne Danitól elbúcsúzni, a szombati Instantos bulin teheti ezt meg, ugyanis láthatjátok még velünk 1-2 dal erejéig.

A zenekar évzáró koncertjei:

Itt pedig az új szerzemény, alatta meg Gabóék első klipje, így össze lehet hasonlítani, mennyit változtak az évek alatt.

Fotó: Ungor Richárd