Új klip érkezett az új Thy Art Is Murderről, ami nem lesz deathcore

thy-art-is-murder-2017-press-pic-supplied-credit-Jake-Owens[1]

Augusztus 18-án jön ki a Thy Art Is Murder negyedik albuma, a Dear Desolation, amiről a múltkori Slaves Beyond Death című darab után befutott a második videó is The Son of Misery címmel. A lemezről CJ McMahon egy friss Decibel magazinos interjúban azt mondta, hogy egyáltalán nem lehet majd ráragasztani a deathcore címkét:

Szerintem számítsatok arra, hogy elég más lesz, mint a többi anyagunk. Egyfajta áttörésnek érzem ezt a lemezt, amivel tényleg megtaláltuk a saját hangzásunk. Úgy érezzük, hogy ez a lemez képes lesz előrehajtani minket a zenei karrierünkben a jövő felé ahelyett, hogy ebből a deathcore műfajból fakadna. Nekem mindegy, miként skatulyáznak minket az emberek, de a „deathcore” név valahogy valami keserű szájízt hagy maga után, ha kimondom.

Mindez kissé furán hathat alig fél évvel azután, hogy a Thy Art piacra dobta a Make Deathcore Great Again sapkákat, de mint CJ mondja, a banda most tényleg más megközelítéssel fogott hozzá a dalszerzéshez:

Megmutatjuk, miben vagyunk erősek és hogy változatosak vagyunk. Továbblépünk egy amolyan modern metálos fázisba, és nem leszünk egy sablonos hangzású deathcore-banda – nem mintha bármikor is az lettünk volna. Ez a lemez inkább azoknak fog tetszeni, akik a modern metált, a modern death metalt élik. Leegyszerűsítettük a dolgokat, és ahelyett, hogy egy számba tíz-tizenkét riffet pakolunk, amikből a hallgató alig párat jegyez meg, leegyszerűsítettük a dalszerkezeteket, tehát kevesebb a riff, de azok jobbak.

A kétkedőkről és a fanyalgókról meg csak ennyit mondott:

Biztos lesznek, akik ha megnéznek, azt mondják ránk, hogy „á, a picsába ezzel a bandával, hát új Nike cipőik vannak, vékony nadragjaik meg breakdownjaik.” Én megértem, nem lehet mindannyiunknak hosszú haja, szakálla meg black metalos pólói a ’80-as évekből. Én megértem.

Az új klip pedig rögtön nézhető is: