Új kiadónál jön Vulvodynia új lemeze, itt az első dal

Mostanra határozottan kijelenthető, hogy a slam, mint műfaj, abszolút komolyan vehető és távolról sem pusztán disznóröfögés és mázsás riffek monoton váltakozása. Ebből kifolyólag a stílus (vagy alműfaj) talán egyik, ha nem a legnépszerűbb képviselője, a dél-afrikai Vulvodynia büszkén jelentette be nemrég, hogy a brutális műfajok széles spektrumát magába foglaló Unique Leader Recordszal kötöttek szerződést, és itt is fog megjelenni a negyedik nagylemezük, a Praenuntius Infiniti idén szeptember 17-én. Erről már meg is hallgathatjuk az első ízelítőt, ami a The Shadowy Descent of Gaia nevet viseli. A srácok az új lemezszerződéssel és az albummal kapcsolatban így nyilatkoztak:

Rettenetesen izgatottak vagyunk a legendás Unique Leader Recordshoz való igazolásunk miatt. Már a zenekar indulása óta arról álmodtunk, hogy ehhez a kiadóhoz kerüljünk, és hihetetlen érzés mostantól hozzájuk tartozni. Ez a lemez egy új szintre fogja emelni a Vulvodynia-hangzást, és néhány olyan új műfaji stílus is megjelenik rajta, mint a tech és dallamos death, amiken felnőttünk. Elképesztő kihívás volt a lemez megírása és felvétele egy világjárvány idején, de szívünket-lelkünket beletettük és megtisztelve érezzük magunkat, hogy elétek tárhatunk egy olyan cuccot, amire maximálisan büszkék vagyunk.

A dal alapján valóban érezhető néminemű változás, főleg az atmoszférateremtés szempontjából. A fiúk amúgy meglehetősen termékenyek az utóbbi időben: a legutolsó nagylemezük, a Mob Justice 2019-ben jött ki, idén pedig már kiadtak egy splitlemezt a brit Acrania csapatával, ezt itt meg is lehet hallgatni. Idelent pedig a szokásos dallista-szám-borító kombó:

1. Praenuntius Infiniti
2. The Shadowy Descent of Gaia
3. Eternal Wasteland of Galaxies
4. Praenuntius Ascends [Ft. Matti Way & Jon Huber]
5. Banquet of Enigmatic Horrors I: Terror
6. Banquet of Enigmatic Horrors II: Agony [Ft. Oliver Rae Aleron]
7. Whispers of Calamity
8. The Seven Judges
9. Ravenous Revolution
10. A Cosmic Betrayal
11. The War Within [Ft. Jamie Graham]
12. Forging the Deity Crusher [Ft. Jawd James]
13. Funeral ov the Gods
14. Deicidal Finality