Technikásabb lemezzel jön a Cannibal Corpse, itt az első dal

Tizenötödik (!) nagylemezét készül kiadni a Cannibal Corpse április 16-án a Metal Blade gondozásában. A Violence Unimagined című albumon a két éve egy betöréses ámokfutással a hírekbe kerülő Pat O’Brien helyett már Erik Rutan (Hate Eternal, ex-Morbid Angel) gitározik. Mindamellett, hogy Rutan a dalszezésben is részt vett, a lemez producere is ő volt a floridai St. Petersburg-ben lévő Mana Recording Studiosban. A banda basszere, Alex Webster így kommentálta a tagcserét:

Szerintem Erik felvétele a zenekarba a legfelismerhetőbb különbség az új lemezen. Három teljes dalt írt a lemezre, zenét és dalszöveget is, a dalszerzésével és a gitárjátékával újat hozott a zenekarba, és szerintem a zenei stílusa nagyon jól integrálódott a mienkbe.

Nagyszerű barátunk, és emberileg is tökéletesen illik közénk, ebben már előre biztosak voltunk. Mindemellett ő az egyik legkeményebben dolgozó ember, akit ismerek, mind a zenész szakmában, mind azon kívül, és energikus, pozitív hozzáállást tanúsít az olyan kihívást jelentő helyzetekben is, amikor mások valószínűleg negatív irányba mozdulnának. Ez az energia és nagyszerű hozzáállás mindannyiunkat felráz. Ez tényleg egy tökéletes helyzet: amikor valakit felveszel egy zenekarba vagy bármilyen csapatba, ő pedig remekül ért ahhoz, amit csinál, és mellette még inspirálja a körülötte lévő embereket is.

Rutan érkezésével az új dalok a szokásosnál is technikásabbak lettek:

Azt hiszem, mindannyian kicsit jobban odatettük magunkat technikai szempontből, a legjobban valószínűleg Paul [Mazurkiewicz, dobos]. Alighanem az összes eddigi albumunk közül ezen a legintenzívebb a dobjáték. Ez részben amiatt is lehet, mert Erik csatlakozott a zenekarhoz. Az ő dalszerzési stílusának gyakran része a technikailag megterhelő dobolás, valószínűleg a gyors death metalban szerzett sokéves tapasztalata miatt.

Az albumon 11 szám lesz, ezek közül az egyik, az Inhumane Harvest már hallgatható.

1. Murderous Rampage
2. Necrogenic Resurrection
3. Inhumane Harvest
4. Condemnation Contagion
5. Surround, Kill, Devour
6. Ritual Annihilation
7. Follow the Blood
8. Bound and Burned
9. Slowly Sawn
10. Overtorture
11. Cerements of the Flayed