Új dalokat adott ki a horrorbalesetből lábadozó Year of the Knife

Még júniusban adtuk hírül, hogy szörnyű buszbalesetet szenvedett a Year of the Knife. Az ütközést a hardcore-bandából senki nem úszta meg ép bőrrel, a legsúlyosabb sérüléseket azonban az énekesnő, Madi Watkins szerezte, őt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, ahol mesterséges kómában tartották. A színteret egy emberként rázta meg a történet, így természetesen mindenki úgy próbált segíteni a hardcore/metalcore-bandának, ahogy csak tudott – az Architects például 5000 dollárt utalt át Madi kezeléseire.

Brandon Watkins, a zenekar gitárosa és Madi férje az elmúlt hónapokban többször bejelentkezett hírekkel az énekesnő állapotával kapcsolatban, és szerencsére alkalomról-alkalomra javulásról számolt be, de hosszú még az út a teljes felépülésig: a baleset során agykárosodást szenvedett lányra teljes körű fizikoterápiás, kognitív és logopédiai kezelések várnak.

Talán ebből is kifolyólag, de leginkább annak örömére, hogy Madi már érzékeli maga körül a világot, a zenekar úgy döntött, hogy nem húzza tovább, amit eredetileg júliusra terveztek, csak aztán a történtek fényében értelemszerűen elnapolódott: kiadják második nagylemezüket. A No Love Lost című anyag október 27-én érkezik, és most kapásból egyszerre két dalt is magunkévá tehetünk róla. Külön pikantériával szolgál a tény, hogy Madi mellett mindegyik dalban szerepelnek vendégénekesek is: a Last Laughban Dylan Walker a Full of Hellből, míg a Wish című darabban a Sanguisugabogg torka, Devin Swank röfög egy pöppet.

A lemezen ezeken kívül még hét tétel kap helyet, ami nagyjából 20 percre rúg majd összesen. Az anyag felvételeit és mixelését a Converge gitárosa, Kurt Ballou (Cave In, Full of Hell, High on Fire stb.) végezte.

  1. Sometimes
  2. Wish
  3. Mourning the Living
  4. Alice
  5. Last Laugh
  6. Your Control
  7. Heaven Denied
  8. Return the Agony
  9. No Love Lost

Mutatjuk is a dupla szinglit, a bandának pedig kívánunk mielőbbi lábra állást, Madinek pedig a létező összes energiát és akaraterőt a rá váró megmérettetésekhez!