Új dallal vezeti fel hetedik lemezét a Misery Index

Hetedik albumát készül kiadni a baltimore-i Misery Index. A death metal/grindcore-banda Complete Control című lemeze május 13-án érkezik a Century Mediánál, az első dal, a The Eaters and the Eaten alább már meg is hallgatható. A keverésért az egyik legjobb kortárs hangmérnök, Will Putney (Fit for an Autopsy, Thy Art Is Murder stb.) felelt, a maszterelésért pedig Jens Borgen (Amon Amarth, Opeth stb.).

A csapat basszusgitáros-énekese, Jason Netherton így kommentálta a lemezbejelentést:

Hatalmas lelkesedéssel mutatjuk be új albumunkat, a Complete Controlt, a világjárvány ihlette kilenc számból álló vitriolos death metal-opuszunkat, amely erősen merít a brutális hardcore- és grindcore-hatásainkból. Az albumot 2021 szeptemberében és októberében vettük fel, majd Will Putney keverte össze, mielőtt Jens Bogren masterelte volna a Fascination Street stúdióban.
A borítón Matt Lombard elképesztő alkotása látható, amely a modern korunkat meghatározó, egymásnak ellentmondó erőket, az irányítást és káoszt mutatja be. Az album szövegeinek központi témái is az irányítás és a káosz versengésével foglalkoznak,  felelősségre vonják a „hatalmat”, mint olyasmit, amit a modern korban nem mindig nyers erő (erőszak) formájában nyilvánul meg, hanem egy kontrollált társadalmom képében, ahol az önszabályozás egyéni szinten valósul meg.

Szintén a zenekarhoz kapcsolódó, ám annál szomorúbb hír, hogy február elején elhunyt a csapat volt gitárosa, Bruce Greig, aki a Dying Fetus, a Next Set Up és még sok más zenekarban alkotott maradandót. Greig 55 éves volt, nyugodjék békében!