Új dallal jelentkezett a Polaris, ősszel jön a harmadik lemez

Három év után először jelentkezett vadonásúj dallal és a hozzá tartozó klippel a Polaris (ha nem számoljuk a tavalyi, PhaseOne-nal közös Icarust). Az ausztrál metalcore-banda a covid-járvány kirobbanásakor adta ki második, The Death of Me című lemezét, így mondhatni nem volt könnyű dolguk az album megjáratásával. A srácok népszerűsége ennek ellenére sem csappant meg, felfelé törekvő karrierjük legújabb állomása most az Inhumane című dal.

A szám a szeptember elsején megjelenő harmadik lemezen, a Fatalismön kap majd helyet. Míg az előző album főleg az egyénre koncentrált, a most következő… hát, igazából az is, de jóval inkább abból a szempontból, hogy hogyan hat ránk az a rengeteg káosz és zűrzavar, ami jelenleg a világban uralkodik.

A dal kapcsán Daniel Furnari dobos-dalszerző így fogalmaz:

Szerintem sok ember nevében mondhatom azt, hogy az elmúlt néhány évben, amikor minden irányból, szó szerint napi rendszerességgel kellett szembenéznünk a szörnyű hírek folyamatos özönével, végül elérjük azt a pontot, hogy a kezdeti sokk és csalódottság helyét átveszi egyfajta érzéktelenség.

Olyan ez, mint egy tudat alatti védekezési mechanizmus: amikor a sok törődés és együttérzés túl megterhelővé válik, akkor leállunk vele. Ez az üres érzés – vagy az érzések hiánya – rengeteg bűntudattal járhat, és felmerül a kérdés, hogy oda az emberséged és az empátiád? Furcsa módon szinte azt kívánod, bárcsak újra éreznéd azt a félelmet vagy szomorúságot.

Az Inhumane videója sem egy könnyen emészthető darab, nem is lövöm le a poént, hogy mi történik benne, maximum csak annyit, hogy nem lennék meglepve, ha a srácok megnézték volna előtte a nagyon beteg és elgondolkodtató 2019-es spanyol netflixes horrort, a Platformot.