Új albumot ad ki a screamo-legenda Jeromes Dream, itt az első dal

Bejelentette legújabb nagylemezét a 2018-ban újra aktivizálódott Jeromes Dream. A ’90-es évek végén/2000-es évek elején mindössze négy évig tevékenykedő screamo/powerviolence/grindcore-banda csont nélkül beírta magát a hardcore-tankönyvekbe, az olyan bandák mellé, mint az Orchid, a Saetia vagy a pageninetynine. A május 5-én megjelenő új anyag, amely négy évvel követi a visszatérő Presents albumot, a The Gray In Between címet kapta.

A lemezen már hallható lesz Sean Leary (Loma Prieta) gitárjátéka is, az anyag felvételeiért és hangzásáért pedig Jack Shirley (Deafheaven, Quicksand, Joyce Manor) kezeskedett. Jeff Smith, a banda énekes-basszusgitárosa így beszélt a friss kiadványról:

A lemez egésze egy soha alább nem hagyó, lankadatlan félelem és szorongás portréja. Egy belső utazás. Egy betegség tükörképe, mondhatjuk úgy is, hogy egyfajta terápia. Emlékeztet rá, hogy akkor is ki kell kelnünk az ágyból, ha úgy érezzük, nincs értelme. Emlékeztet a művészet és a zene erejére. Az engem nap mint nap átjáró érzelmek megtestesülése.

Az album első előfutáráról, a most megjelent Stretched Invisible from Londonról pedig így:

A dal szövegét nem sokkal azután írtam, hogy Ukrajna orosz megszállás alá került. Megpróbáltam elképzelni, milyen lehet továbbra is művészettel fogalkozni egy háborús övezetben, illetve azt, ahogy emberek mindent megtesznek azért, hogy alkothassanak. Nem csak maguknak, hanem mindenki másnak is, aki magába szívhatja a művészetük erejét. A művészet az, ami összetartja az emberiséget, és megakadályozza, hogy az őrületbe süllyedjünk.

A dallista után pedig álljon itt a szokásosan kaotikus és disszonáns szerzemény:

1. Conversations: In Time, On Mute
2. Stretched Invisible from London
3. South By Isolation
4. Pines on the Hill (With Guests)
5. Cosmos In Season
6. AAEEAA
7. On Holiday with Infinity
8. The Future of Memory
9. Often Oceans
10. The Last Water Pearl