Úgy tűnik, NEM lesz Rage Against the Machine-reunion, ellenben…

1401x788-120174763(1)

Egy keddi twitter-bejegyzésben a jelenleg is hiatuson lévő Rage Against the Machine a rajongókat egy bizonyos ProphetsOfRage.com oldalra irányította, amelyen egy számláló indult meg, és amelynek a lejárata május 31-én lesz. Ezzel egy időben pedig Los Angeles környékén több plakát is hirdetni kezdte ugyanezen site-ot, a következő felirattal: „Clear the way for the Prophets of Rage. The Party’s Over. Summer 2016.” Az internetnek annyira felkeltette mindez a figyelmét, hogy ez a fentebb említett ProphetsOfRage.com majdnem össze is omlott a túlterheléstől.

Egy, a bandához közeli forrás azt mondta a Rolling Stone magazinnak, hogy a rajongók tévednek, mert „ez nem egy Rage-specifikus újjáalakulás. Sokkal többről szól. Több dolog is zajlik és rengeteg izgalmas hírre fog fény derülni.” – tette még hozzá. A projektben benne lesz „néhány Rage-tag„. A forrás továbbá megerősítette, hogy a projekt játszani fog élő show-kat is. „Hogy ez egy show lesz-e vagy öt, nem tudom” – vallotta a bennfentes. „Hamarosan több bejelentés is érkezik.

Tekintve, hogy egyes híresztelések szerint a Public Enemy frontember Chuck D is szerepet játszik a projektben, a mi tippünk leginkább az, hogy egy Public Enemy- és Rage Against the Machine-tagok alkotta szupergrup fog érkezni. Ne feledjük, Chuck D számára nem lenne testidegen összeállni egy metalbandával, 2000-ben pl. benne volt egy rap-metal zenekarban, a Confrontation Campben is. Szerintetek jól tippelünk? Mit gondoltok, még milyen lehetőségek vannak az eddig kiderült körülményeket figyelembe véve?

A Rage Against the Machine az utolsó lemezét 2000-ben adta ki Renegades címmel. Ebben az évben Zack de la Rocha kilépett a bandából. A közbeeső években a Rage’-tagok különböző zenei projektekben folytatták, pl. a gitáros Morello, a bőgős Tim Commerford és Brad Wilk dobos megalapították az Audioslave-et Chris Cornellel. 2007-ben újjáalakultak egy világkörüli turnéra, és játszottak egy egyszeri bulit Los Angelesben a Rising fesztiválon 2011-ben, azóta pedig nem álltak színpadra. A Rolling Stone megkérdezte Commerfordot, hogy játszanak-e még valaha együtt, amelyre ezt válaszolta. „Bármi lehetséges, még mindig egy zenekar vagyunk és talán még játszani fogunk együtt újra. Nincsen semmi sem most beütemezve, de nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő.”

Mit gondoltok, mit fognak így bejelenteni május 31-én?

Köszönjük az anyagot a világhírű Rolling Stone magazinnak.